Results 1 to 5 of 5

Thread: wireless connection interferrence?

  1. #1
    Heathen AMPLIFRIER's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    1,641

    wireless connection interferrence?

    what are common interferrence issues with wireless connections?

    aside from the obvious like walls and distance from the access point.

    i ask because.....i can be like 20 feet from the access point and at times the signal will spontaenously drop to 50% when i havent even moved the machine. but then it comes right back up to 100%.

    just wondering if there are any appliances in paticular that will give wireless a hard time or not.

    tia

    AMP
    Gigabyte ga-7n400 pro nForce2 mobo, Athlon XP3200, thermalright slk900, 1 gig corsair pc3200 cas2, radeon 9800pro, SB Audigy 2 ZS
    case= yeong yang YY-B0221 server cube,550 watt Antec true power,1 wd raptor 74 gig,1 34gig raptor (page) 2 wd 120gig se's raid 1, 1 120gig se. WIN xp Pro, Dual display samsung syncmaster 1100df 21in(Primary) Samsung syncmaster 955df 19in (secondary)".

  2. #2
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,109
    Some cordless phones.

    Maybe your house has been marked and on the map already as a hot spot for wireless "freeloaders". See any cars outside your place!
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  3. #3
    Forum Techie A_old's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    Atlanta
    Posts
    10,663
    microwaves can do it if the access point is like RIGHT next to them

  4. #4
    SG Enthusiast twwabw's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    LeRoy, NY, USA
    Posts
    2,475
    Florescent light fixtures, electric motors (like fridges).

    And like YOSC said, I have seen 2.4ghz cordless phones completely shut down a WAP while you're talking on them.
    Observe everything...focus on nothing..

  5. #5
    Heathen AMPLIFRIER's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    1,641
    sweet.....thanks for the input all you guys.

    i will try to find out what co-relates to the signal loss.

    AMP
    Gigabyte ga-7n400 pro nForce2 mobo, Athlon XP3200, thermalright slk900, 1 gig corsair pc3200 cas2, radeon 9800pro, SB Audigy 2 ZS
    case= yeong yang YY-B0221 server cube,550 watt Antec true power,1 wd raptor 74 gig,1 34gig raptor (page) 2 wd 120gig se's raid 1, 1 120gig se. WIN xp Pro, Dual display samsung syncmaster 1100df 21in(Primary) Samsung syncmaster 955df 19in (secondary)".

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •