Results 1 to 14 of 14

Thread: What to buy next??

  1. #1
    Insomniac Mutch's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Barrie, Ontario
    Posts
    2,102

    What to buy next??

    Pentium 4 1.7
    512 sd ram/100mhz
    half decent monitor
    Good mouse.keyboard
    Geforce 3 ti200
    Intel chipset 850??
    24/10/40 Cd/burner
    xp home
    Cable
    Scanner
    **** printer/speakers/headphones

    Im just thinkin. I got like 700$ I can spend..

    SHould I get a motherboard, and put my intel chip in that? Im new to computers... As you can see. And after I get that new MOBO should I get ddr ram??

    Im In canada so if possible could you provide a canadian link??

    AND. IF I buy a new MOBO. And get a friend who is really smart with computers to install it will it void the warranty that I currently have with my computer place?

  2. #2
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,941
    mutch buying a decent mobo and ram wont cost you that much after you sell you current one... That is what i do for everything, get new items then sell them online at forums and such. You end up paying a portion of the new item. If you read reviews online you can find good mobo/ram combos....
    .....

  3. #3
    Insomniac Mutch's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Barrie, Ontario
    Posts
    2,102
    Im confused...

    Do I sell the p4 and mobo and ram in my current computer

    Or do I sell the mobo and ram?? CONFUSED!!

  4. #4
    Elite Member BaLa's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    3MW5+WC Temple, Texas
    Posts
    14,382
    you need to find out if you have a Socket 423 or 478 Proccessor....

  5. #5
    Elite Member BaLa's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    3MW5+WC Temple, Texas
    Posts
    14,382
    btw you can't have the I850 Chipset...
    it's an RDRAM chipset..

  6. #6
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,941
    1st u buy the parts, and set them up. And when ur sure you wont have to return them for any reason, then sell the mobo and ram. you want to keep the CPU since you can reuse that. You wanna take everything that you can reuse that wont affect performance that much.
    .....

  7. #7
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870
    mouse = intellimouse (a must)

    maybe some fans for your cpu

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  8. #8
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,941
    Originally posted by tHE_0ne
    mouse = intellimouse (a must)

    maybe some fans for your cpu
    he's lookinh for performance gain, not things like that
    .....

  9. #9
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870
    well the mouse wont lag :P

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  10. #10
    LOL!!!!11ONEEXCLAMATIONT! master7's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    2,359
    Get a new mobo that supports RDRAM or DDR RAM. PC 100 SDRAM is just too slow.
    i'm going to become rich and famous after i invent a device that allows you to stab people in the face over the internet

  11. #11
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,941
    Im actually considering upgrading my mobo/ram, even though i just built this righ 6 months ago lol... Its either new mobo/ram or the new gf4400...
    .....

  12. #12
    SG Enthusiast HongKongPolice's Avatar
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    I...... AM.......... CANADIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Posts
    2,147
    Ya i'll recommend gettin a DDR board and 512MB of Crucial DDR. Its real cheap right now with the $20 coupon per stick of 256. Or if you live in Toronto, theres tonz of local stores that can offer similar prices, although Crucial might cost more
    Abit KR7A-Raid
    Palomino 1.4Ghz @ 1.57Ghz @ default voltage /w DTek Spir@l block 512MB Crucial DDR @ 300Mhz CAS222 ATi OEM Radeon8500 @ 295/275 vmem=3.5v, would of gotten GF3 if they had better filters..... 3Com 905 TX SoundBlaster Live OEM 120gig Western Digital Special Edition (8MB Cache) 20gig Fujitsu 5400rpm (gonna get another WD1200JB for Raid0 soon) LiteOn 24x burner Enermax 350watt PSU (voltage modded) Dell P1110 21" Sony FD Trinitron tube @ 1792x1344 85Hz

  13. #13
    Advanced Member Onethenumber2's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    somewhere South of the North Pole
    Posts
    833
    Try upgrading to AMD that will give you some major performance gains If you have money to just waste get a flatscreen or definantly more ram is good. If you have $700 that should be plenty to get a new mobo+ram+cpu+gpu (with AMD anyway you p4 boys have to shell out "big bucks for worse products")
    XP 1600+ @1606 Mhz, GIGABYTE Mobo WD 60GB 8MBc, 512 MB pc 2100 DDR, GF 2 Ultra, Win XP Pro, CDRWx40

    War is an ugly thing but not the ugliest of things: The decayed and degraded state of moral and patriotic feelings, which thinks nothing (is) worth a war, is worse.

    -John Stuart Mill “The Contest in America”

  14. #14
    Insomniac Mutch's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    Barrie, Ontario
    Posts
    2,102
    You guys fail to read my forums. I am in CANADA

    Which means my 700$ is really like 400$. Thanks for paying attention..

    And I dont live in T.O.

    I just need some links here. Im sticking with my p4 1.7 chip..

    Just need mobo/ram

    Also could you guys post some links? Please?

    How do I go about finding what type of motherboard/cpu I have?

    Im confused?

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •