Results 1 to 11 of 11

Thread: Xp Cpu Priority Tweak

  1. #1
    Lazlow
    Guest

    Xp Cpu Priority Tweak

    go to this location:"HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\PriorityControl\" and set the "Win32PrioritySeparation" to decimal "56"

    this tweak makes xp never get lazy when it comes to procesor usage, it always uses 100%. does anyone notice a performance increase

  2. #2
    SG Enthusiast HongKongPolice's Avatar
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    I...... AM.......... CANADIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Posts
    2,147
    Whatz the default number?
    Abit KR7A-Raid
    Palomino 1.4Ghz @ 1.57Ghz @ default voltage /w DTek Spir@l block 512MB Crucial DDR @ 300Mhz CAS222 ATi OEM Radeon8500 @ 295/275 vmem=3.5v, would of gotten GF3 if they had better filters..... 3Com 905 TX SoundBlaster Live OEM 120gig Western Digital Special Edition (8MB Cache) 20gig Fujitsu 5400rpm (gonna get another WD1200JB for Raid0 soon) LiteOn 24x burner Enermax 350watt PSU (voltage modded) Dell P1110 21" Sony FD Trinitron tube @ 1792x1344 85Hz

  3. #3
    Lazlow
    Guest
    2

  4. #4
    Mental Metal Minister Jamie_R's Avatar
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    NC
    Posts
    10,451
    I wonder what that would do to your cpu in terms of say ... shortening its life-span?
    .

    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  5. #5
    Lazlow
    Guest
    i doesnt overclock it just uses full power

  6. #6
    Regular Member wip3out's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    UK
    Posts
    406
    bet it gets pretty hot though.
    Sp3cifications
    ------------------------------------------------
    Processor : Athlon XP 1900+ / FOP-38 @ 53CFM
    Motherboard : Asus A7V266-E KT266A
    Memory : Samsung 512mb PC2100 DDR Ram.
    Graphics : Leadtek Geforce 4 ti4400 @ 310/670
    Storage1 : IBM 40Gb 60GXP 7200rpm
    Case: Cheiftec Dragon DX-01BD Black
    ------------------------------------------------
    3D Mark 2001 Score : 10,730

  7. #7
    SG Enthusiast HongKongPolice's Avatar
    Join Date
    Jul 1999
    Location
    I...... AM.......... CANADIAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Posts
    2,147
    I just changed my setting in Win2K and I don't notice anything diff, yet
    Abit KR7A-Raid
    Palomino 1.4Ghz @ 1.57Ghz @ default voltage /w DTek Spir@l block 512MB Crucial DDR @ 300Mhz CAS222 ATi OEM Radeon8500 @ 295/275 vmem=3.5v, would of gotten GF3 if they had better filters..... 3Com 905 TX SoundBlaster Live OEM 120gig Western Digital Special Edition (8MB Cache) 20gig Fujitsu 5400rpm (gonna get another WD1200JB for Raid0 soon) LiteOn 24x burner Enermax 350watt PSU (voltage modded) Dell P1110 21" Sony FD Trinitron tube @ 1792x1344 85Hz

  8. #8
    Advanced Member Onethenumber2's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    somewhere South of the North Pole
    Posts
    833
    If you are useing a program like g@h or seti@h you will never get anywork done though. Course, real big performance junkies wouldnt be useing those anyway.
    XP 1600+ @1606 Mhz, GIGABYTE Mobo WD 60GB 8MBc, 512 MB pc 2100 DDR, GF 2 Ultra, Win XP Pro, CDRWx40

    War is an ugly thing but not the ugliest of things: The decayed and degraded state of moral and patriotic feelings, which thinks nothing (is) worth a war, is worse.

    -John Stuart Mill “The Contest in America”

  9. #9
    Lazlow
    Guest
    bump

  10. #10
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,013
    sounds like a waste of time, when the cpu needs 100% it uses it.

  11. #11
    Dr Tweak mnosteele52's Avatar
    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Chesapeake, VA
    Posts
    11,912
    go to this location:" HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro
    l\PriorityControl\" and set the "Win32PrioritySeparation" to decimal "56"
    That is incorrect it should be 26 hexidecimal, change it and see if you notice the difference. This tweak works but you have to have the correct value.
    Help & Tips broadbandnuts.com - CableNut Tcp/Ip Analyzer TCPOptimizer drtweak.com - Dr Tweak

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •