Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 32

Thread: BEST FOR GAMING PURPOSES: geforce 3 or radeon?

  1. #1
    Advanced Member
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    wilkes barre, pa
    Posts
    825

    BEST FOR GAMING PURPOSES: geforce 3 or radeon?

    I could have sworn I saw better benchmarks with games using the geforce. What's the scoop?

  2. #2
    SG Elite Brent's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    42,161
    a toss up

    what games?

    what gmaes you play?
    "Would you mind not standing on my chest, my hats on fire." - The Doctor

  3. #3
    Advanced Member
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    wilkes barre, pa
    Posts
    825
    right now, i dont play games, cause my comp sucks. But, I'd be into the 3d thing of course because most games that I would probably be playing are all about 3d.

  4. #4
    SG Elite Brent's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    42,161
    Originally posted by velvta
    right now, i dont play games, cause my comp sucks. But, I'd be into the 3d thing of course because most games that I would probably be playing are all about 3d.
    lol, well duh

    i meant what genre of games

    First Person Shooters? Simulation Flight Sims? Racing Games? Strategy?

    any specific games? etc...
    "Would you mind not standing on my chest, my hats on fire." - The Doctor

  5. #5
    Cyber Techie cy's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Toronto, Canada
    Posts
    3,060
    I think GF3 would be better

  6. #6
    Advanced Member
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    wilkes barre, pa
    Posts
    825
    Originally posted by Brent


    lol, well duh

    i meant what genre of games

    First Person Shooters? Simulation Flight Sims? Racing Games? Strategy?

    any specific games? etc...
    I guess mainly fps, rpg, strategy,and mayyybe star wars online.

  7. #7
    Flip Chip Qwijib0's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Tucson, Arizona Processor: GenuineIntel Member #4896
    Posts
    8,268
    I like the Radeon 8500... cheaper than the ti500, and if you're not a SERIOUS gamer now, you can hold out for newer drivers later, and enjoy some speed now.
    If your browser can't read unicode, you should probably switch!

  8. #8
    SG Enthusiast onetrueday's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Floating down a river of Dingleberry Juice
    Posts
    4,796
    i think we're finally at the point where it doesnt matter. Both of the cards are so fast, that benchmarks should be your last concern. you should look instead at price and features. Which card has the better features? Which one is cheaper? Then, base your decsion on those things. I'm play rtcw at 1024 with EVERY feature turned to max and it looks perfect. Both of those cards are much stronger then my radeon64ddr though.
    MSI 845 Ultra-ARU
    p4 1.8a @ 47 BILLION
    radeon8500 (4 HS's)
    2 80gig WD se's raid0/120gig WD
    30gigWD/15gigMaxtor/1.2gig WD
    512megs corsair pc3000xms

  9. #9
    Imperial Impotentate brembo's Avatar
    Join Date
    Mar 2001
    Location
    crawlspaces
    Posts
    18,725
    Well, Macho is gonna scream 8500. I don't blame him either, the card has beautiful rendering abililities. But I do have issues with ATI drivers in general. If yer somewhat computer savy, its not a huge deal, but if yer the plug n' play type that does not enjoy tweaking, I'd go with the G3. I'm gonna let the current generation become a little outdated, then pick one up for chicken feed.
    Tao_Jones Cult Member since 2004
    I gave Miss Manners a Dirty Sanchez, and she LIKED it.

  10. #10
    Forum Techie terrancelam's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Toronto, Canada Computers Built and Fixed personally: 720
    Posts
    5,465

    hmmm

    if you want the fastest frames per second, Geforce 3, hands down.

    If you want beauty and speed, but not as fast at the GF3, the Radeon 8500, without a question. All prefferance. I personally like the Radeon because it's nice and fast and comes with a DV option, but then again the GF3, looks nice that way too! ahhh just remember, currently the Radeon is looking better with it's driver set, but then again, ATi relys heavily on it's fan base to help release and beta their own drivers.
    Intel Core 2 Duo Q8300 2.55Ghz (1333mhz)
    Asus P5N-D
    OCZ Platinum 8gb (2x2gb) PC8000 1000mhz 5-5-5-18
    EVGA 460GTX 1gb PCIE 2.0
    Western Digital Black 640gb x 2 Raid 0
    Coolermaster 1000W Modular PSU
    Antec NSK4480B
    Windows 7 Professional 64-bit

    ----------------------------------------------------------
    HP TC5700 (Thin Client) 1ghz, 512mb 80gb 1x1000mb NIC 1x100mb NIC running PFSense 1.22
    Linksys WRT-150 running DD-WRT V.24 (Access Point)

    "SG Techies rule!" - Sig Buddies with Amro

  11. #11
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,013
    ati is like the linux of the vid card industry lol

  12. #12
    Regular Member
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    223

    Yeah........

    Kinda like AMD is the Linux of the microprocessor industry.......


    I ended up buying ATI mainly on price and have been happy with it.


    I just think its funny that alot of you guys/gals pump up AMD (as I do) because of the price performance factor but think an extra $100 on a video card is worth the 2 percent performance difference between Radeon 8500 and Gf3 TI 500......


    Everyone should be happy ATI is doing a better job.......

    AMD helped drive CPU prices down and ATI should do the same with video cards.

  13. #13
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,112
    More games have less issues with nVidia cards. While yes ATI finally has a decently performing vid card, historically more people have had video issues with more games using ATI cards than any other card I've seen. It's yet to be seen if ATI will change and maintain a frequent driver update release schedule like nVidia has.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  14. #14
    Heathen AMPLIFRIER's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Location
    127.0.0.1
    Posts
    1,641
    how ya like that nforce mobo StoneCat?

    AMP
    Gigabyte ga-7n400 pro nForce2 mobo, Athlon XP3200, thermalright slk900, 1 gig corsair pc3200 cas2, radeon 9800pro, SB Audigy 2 ZS
    case= yeong yang YY-B0221 server cube,550 watt Antec true power,1 wd raptor 74 gig,1 34gig raptor (page) 2 wd 120gig se's raid 1, 1 120gig se. WIN xp Pro, Dual display samsung syncmaster 1100df 21in(Primary) Samsung syncmaster 955df 19in (secondary)".

  15. #15
    Smap King lord_yuri's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Ca
    Posts
    1,610
    radeon 8500 all the way............

  16. #16
    Advanced Member monty's Avatar
    Join Date
    Nov 1999
    Posts
    528
    Don't buy based upon others' opinions; go compare the two yourself!

  17. #17
    SG Enthusiast onetrueday's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    Floating down a river of Dingleberry Juice
    Posts
    4,796
    Originally posted by monty
    Don't buy based upon others' opinions; go compare the two yourself!
    You mean based on benchmarks and reviews?

    I would certainly trust the people's opinions here first.
    MSI 845 Ultra-ARU
    p4 1.8a @ 47 BILLION
    radeon8500 (4 HS's)
    2 80gig WD se's raid0/120gig WD
    30gigWD/15gigMaxtor/1.2gig WD
    512megs corsair pc3000xms

  18. #18
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,112
    Originally posted by AMPLIFRIER
    how ya like that nforce mobo StoneCat?

    AMP
    Digging it so far. Absolutely no problems the night I built it....no problems running it since then. And new BIOS came out last week which allowed much more overclocking than prior...namely they added multiplier setting, on top of the prior support for FSB which it had.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  19. #19
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,013
    Originally posted by YeOldeStonecat


    Digging it so far. Absolutely no problems the night I built it....no problems running it since then. And new BIOS came out last week which allowed much more overclocking than prior...namely they added multiplier setting, on top of the prior support for FSB which it had.
    damnit load sandra and bench it in mem cpu and multimedia before i hunt u down! lol

  20. #20
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,112
    Originally posted by YARDofSTUF


    damnit load sandra and bench it in mem cpu and multimedia before i hunt u down! lol
    LOL...alright, I'll give it a go tonight. Which version of Sandra is "supposed to be" accurate without any issues? Latest one?

    Also never got my picture links working correctly, where's the readme here on how to do that correctly again? Haven't had them working in a year or so, not that I post pics anyways.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •