Results 1 to 10 of 10

Thread: Why buying a P4-2ghz ...???

  1. #1
    Fallen Angel Thor Walez's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    NRW, Germany
    Posts
    1,166

    Why buying a P4-2ghz ...???




    ???
    1st rig:
    Abit NF7-S v2.0(!) nforce2 | AMD XP2500+ Barton @2.4Ghz 12*200mhz | TYAN Tachyon Radeon9500pro oc´ed | 2*256MB DDR400 cl2.5 TwinMos -winbond- @ DC DDR400 3-2-2-2.0 | 2*120 GB Seagate Barracuda V *8MB Cache* S-ATA in RAID0 *woooo*| Pioneer DVD-RW A-05 | LG 48x24x48x16 CD-RW-DVD Combo | win2k pro SP4 |

    2nd Rig:
    Abit KD7 KT400 | XP2400+ @XP2700+ (333) | Geforce4 128MB TI4200 oc´ed | 512MB PC3000 Corsair XMS CL2 | 60 GB Seagate Barracuda IV | Seagate ST340823A 40GB 5.4krpm | Pioneer DVD-106S | det.52.16 | win2kpro SP4 |
    3rd Rig
    *** SOLD *** --> preparing to go AMD 64bit in far future after paying off my RX8

    http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=340755603 NEW!!!!
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=7717862
    http://service.futuremark.com/compare?2k3=2262168 NEW!!!!


    Be evil and fold some unholy proteins... crunch a unit!
    How you can help us to fold!

    Folding buddy with SeedOfChaos, as The Fallen Angels. 100% unholy AMD Power.

  2. #2
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,013
    i dunno but i cant wait to see my 1.53 palamino against ur score there :P

  3. #3
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,112
    Throw a Quake 3 benchmark up there!

    SiSoft never means jack diddely for most, it's what you use on a day to day basis that counts.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  4. #4
    SG Elite Brent's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    42,161
    Some guy got his Athlon XP 1800+ up to 1.9Ghz
    "Would you mind not standing on my chest, my hats on fire." - The Doctor

  5. #5
    Fallen Angel Thor Walez's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    NRW, Germany
    Posts
    1,166
    Originally posted by YeOldeStonecat
    Throw a Quake 3 benchmark up there!

    SiSoft never means jack diddely for most, it's what you use on a day to day basis that counts.
    BUT a Q3 bench won´t check the CPU speed --> OS, det., HDD, GPU know what I am saying...??

    "brb with the Q3 bench *d/l* pointrelease 1.30"
    1st rig:
    Abit NF7-S v2.0(!) nforce2 | AMD XP2500+ Barton @2.4Ghz 12*200mhz | TYAN Tachyon Radeon9500pro oc´ed | 2*256MB DDR400 cl2.5 TwinMos -winbond- @ DC DDR400 3-2-2-2.0 | 2*120 GB Seagate Barracuda V *8MB Cache* S-ATA in RAID0 *woooo*| Pioneer DVD-RW A-05 | LG 48x24x48x16 CD-RW-DVD Combo | win2k pro SP4 |

    2nd Rig:
    Abit KD7 KT400 | XP2400+ @XP2700+ (333) | Geforce4 128MB TI4200 oc´ed | 512MB PC3000 Corsair XMS CL2 | 60 GB Seagate Barracuda IV | Seagate ST340823A 40GB 5.4krpm | Pioneer DVD-106S | det.52.16 | win2kpro SP4 |
    3rd Rig
    *** SOLD *** --> preparing to go AMD 64bit in far future after paying off my RX8

    http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=340755603 NEW!!!!
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=7717862
    http://service.futuremark.com/compare?2k3=2262168 NEW!!!!


    Be evil and fold some unholy proteins... crunch a unit!
    How you can help us to fold!

    Folding buddy with SeedOfChaos, as The Fallen Angels. 100% unholy AMD Power.

  6. #6
    Fallen Angel Thor Walez's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    NRW, Germany
    Posts
    1,166
    Q3TA v1.27g, MPDEMO01:
    1024*768, High Detail, 32 Bit, Triliniar and Compressed Textures with the download on --> 87FPS

    Q3TA v1.30, FOUR:
    same --> 105,4FPS
    Last edited by Thor Walez; 11-01-01 at 03:38 PM.
    1st rig:
    Abit NF7-S v2.0(!) nforce2 | AMD XP2500+ Barton @2.4Ghz 12*200mhz | TYAN Tachyon Radeon9500pro oc´ed | 2*256MB DDR400 cl2.5 TwinMos -winbond- @ DC DDR400 3-2-2-2.0 | 2*120 GB Seagate Barracuda V *8MB Cache* S-ATA in RAID0 *woooo*| Pioneer DVD-RW A-05 | LG 48x24x48x16 CD-RW-DVD Combo | win2k pro SP4 |

    2nd Rig:
    Abit KD7 KT400 | XP2400+ @XP2700+ (333) | Geforce4 128MB TI4200 oc´ed | 512MB PC3000 Corsair XMS CL2 | 60 GB Seagate Barracuda IV | Seagate ST340823A 40GB 5.4krpm | Pioneer DVD-106S | det.52.16 | win2kpro SP4 |
    3rd Rig
    *** SOLD *** --> preparing to go AMD 64bit in far future after paying off my RX8

    http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?run=340755603 NEW!!!!
    http://service.futuremark.com/compare?2k1=7717862
    http://service.futuremark.com/compare?2k3=2262168 NEW!!!!


    Be evil and fold some unholy proteins... crunch a unit!
    How you can help us to fold!

    Folding buddy with SeedOfChaos, as The Fallen Angels. 100% unholy AMD Power.

  7. #7
    SG Elite Brent's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Posts
    42,161
    things like 3d games are not good cpu benchmarks, since they rely on what kind of video card you have

    to test cpu speed with video cards in a comparison you must turn the game to it's lowest settings possible so that you can properly compare between cpu's with the video card not getting too much in the way...

    i.e 640x480x16 with lowest settings
    "Would you mind not standing on my chest, my hats on fire." - The Doctor

  8. #8
    Pro Tech syncmaster's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Location
    Greece - Europe - Planet Earth..
    Posts
    2,389
    Heh , thats a fine question ...

    The PIII-1000 skor the same like P4 - 1400 ,and the scores of the P4-2000 is not far from the P4-1400 or P4-1600 .

    So what i say , i say that the CPUs arena have come to a dead end ,as the curent technology it can not help them to raise more reall power .

    I have read somewere about the IBM ,and a new tecnology that they plan to use , it called the CELL core .

    In the near future we will see this new architecture in CPUs .

    For the moment lets stick in what ever we have .
    But the bottom line is that the current CPUs i ven from Intel and AMD ,they do not have really big deferences in performance.
    Yea yea the AMD ones ,is a bit faster , ok i know that
    Last edited by syncmaster; 11-01-01 at 04:06 PM.

  9. #9
    Advanced Member g-c0de's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    834
    here's my Multimedia benchmark:



    thats a 1.4@1.64GHz athlon
    Last edited by g-c0de; 11-01-01 at 05:10 PM.

  10. #10
    Advanced Member the_mp3_refuge's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Albertsons
    Posts
    967
    Originally posted by syncmaster
    Heh , thats a fine question ...

    The PIII-1000 skor the same like P4 - 1400 ,and the scores of the P4-2000 is not far from the P4-1400 or P4-1600 .

    So what i say , i say that the CPUs arena have come to a dead end ,as the curent technology it can not help them to raise more reall power .

    I have read somewere about the IBM ,and a new tecnology that they plan to use , it called the CELL core .

    In the near future we will see this new architecture in CPUs .

    For the moment lets stick in what ever we have .
    But the bottom line is that the current CPUs i ven from Intel and AMD ,they do not have really big deferences in performance.
    Yea yea the AMD ones ,is a bit faster , ok i know that
    Yep from what I hear the core will be part organic... So technically it will have a real brain almost. Humans are the most advanced computers. Hold on I put some pants on... Gotta restart
    "To give anything less than your best is to sacrifice the Gift."--Steve Prefontaine

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •