Results 1 to 2 of 2

Thread: TCP Optimizer run via cmd line

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2021
    Posts
    1

    TCP Optimizer run via cmd line

    This has probably been answered, but my Google-fu is failing me.

    is there a way to run the TCP Optimizer via a command line without user interaction. For example, if I wanted to run this as a script against a machine, what command lines could I use to tell the TCPO to optimize the nics? Is this possible?

    I'm working on systems with dual nics that I'm teaming. I'd like to optimize them if I can automatically using my config scripts. Not sure if it's possible, but I thought I would give it a try.

  2. #2
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida
    Posts
    11,089
    Blog Entries
    6
    While this is possible, it would require some work on your part.

    First step is to choose "Optimal" or whatever custom settings you want in the Optimizer, and click "Apply changes" button.

    Next, look at each line in the changes preview page
    hen you know your optimal settings. You would have to duplicate each of those lines in your batch file/script. The ones that are PowerShell or netsh commands can be copied directly. The Registry changes would have to be modified.

    The syntax for adding/replacing keys in the Registry is something like:

    reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\ServiceProvider" /v LocalPriority /t REG_DWORD /d 4 /f
    You can see the syntax of the command here: https://docs.microsoft.com/en-us/win...mmands/reg-add

    You would want to add the values from the "New Value" column in that Optimizer page to the Registry.

    I hope this helps
    Linux is user friendly, it's just picky about its friends...
    Disclaimer: Please use caution when opening messages, my grasp on reality may have shaken loose during transmission (going on rusty memory circuits).
    ๑۩۞۩๑

Similar Threads

  1. The Line Up
    By cybotron r_9 in forum General Discussion Board
    Replies: 0
    Last Post: 11-16-10, 04:42 AM
  2. adsl line put on dsl line
    By xxTOMxx in forum General Broadband Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-27-06, 08:27 PM
  3. Top of the line
    By Joint Chiefs of Staff in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 58
    Last Post: 03-11-06, 02:25 AM
  4. Out-line blocks IN-line After tweak (W2K + Multi-FTP)
    By IceMac in forum General Broadband Forum
    Replies: 3
    Last Post: 02-19-01, 05:31 PM
  5. new DSL line help
    By djskywalker in forum General Broadband Forum
    Replies: 8
    Last Post: 11-28-00, 04:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •