Results 1 to 9 of 9

Thread: Problems with Folding & MSE Anti Virus

  1. #1
    R.I.P. 2015-05-13 minir's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Canada
    Posts
    27,942
    Blog Entries
    1

    Problems with Folding & MSE Anti Virus

    Hi to All

    I'm using Win7 with Microsoft Security Essentials anti virus as protection and seem to be running into a recurring problem.

    I am Folding & it appears that whenever it uploads or downloads (Which it does automatically) my MSE shuts off leaving me unprotected till i notice it and then have to do a Scan to activate it once again.

    Question
    --

    Is there a setting i am overlooking to avoid this from happening?

    Any help appreciated as i have 3 machines all doing the same thing at various times

    ---

    Thanks

    minir

  2. #2
    R.I.P. Nov 2015 RaisinCain's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,951
    Have you configured Windows Firewall? Also, is MSSE up to date?

  3. #3
    R.I.P. 2015-05-13 minir's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Canada
    Posts
    27,942
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by RaisinCain View Post
    Have you configured Windows Firewall? Also, is MSSE up to date?
    ---


    MSSE is up to date, but i had not checked the firewall which i will now do & advise you of the outcome.


    Thanks RaisinCain

    ---

    minir

  4. #4
    R.I.P. Nov 2015 RaisinCain's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    1,951
    I hope that I can help. If the above doesn't work, try uninstalling and re-installing MSSE.

  5. #5
    resident Humboldt's Avatar
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Northern CA
    Posts
    27,814
    Never encountered that either Minir, and I have Win7 Home, MSSE, and f@h on my main machine.

    I'd try the above mentioned first...if that doesn't work maybe look at the folding logs to see if anything shows there.

    Keep us posted, should work fine together.

  6. #6
    R.I.P. 2015-05-13 minir's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Canada
    Posts
    27,942
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by RaisinCain View Post
    I hope that I can help. If the above doesn't work, try uninstalling and re-installing MSSE.
    ---

    Thanks RaisinCain the firewall was the answer. I've waited till 2 machines had downloaded & uploaded to check & all is well

    ---

    Hi Humboldt

    Appreciate your jumping in as well.

    ---

    Much appreciated Fellas Thanks Again

    Larry

  7. #7
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,892
    Hi Larry.....I haven't run into that issue...but if it occurs again, go into MSE's settings and add the directory of your Folding into the "excluded files and locations" section.
    Open MSE, click on the Settings tab, highlight "Excluded files and locations"...click Browse...drill to your Folding directory wherever you have that (such as C:\Folding)...add that. Now MSE will keep its nose out of that folder.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  8. #8
    R.I.P. 2015-05-13 minir's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Canada
    Posts
    27,942
    Blog Entries
    1
    Quote Originally Posted by YeOldeStonecat View Post
    Hi Larry.....I haven't run into that issue...but if it occurs again, go into MSE's settings and add the directory of your Folding into the "excluded files and locations" section.
    Open MSE, click on the Settings tab, highlight "Excluded files and locations"...click Browse...drill to your Folding directory wherever you have that (such as C:\Folding)...add that. Now MSE will keep its nose out of that folder.
    ---

    Thanks Brian

    Did as you suggested anyway just to be sure.

    As always i appreciate your help.

    ---

    Larry

  9. #9
    R.I.P. 2015-05-13 minir's Avatar
    Join Date
    Aug 2000
    Location
    Canada
    Posts
    27,942
    Blog Entries
    1
    Thought i'd let you know its been a couple of weeks and All Is Well! No More troubles

    Thanks to all involved for your help

    ---

    Much appreciated

    Larry


    Quote Originally Posted by minir View Post
    Hi to All

    I'm using Win7 with Microsoft Security Essentials anti virus as protection and seem to be running into a recurring problem.

    I am Folding & it appears that whenever it uploads or downloads (Which it does automatically) my MSE shuts off leaving me unprotected till i notice it and then have to do a Scan to activate it once again.

    Question
    --

    Is there a setting i am overlooking to avoid this from happening?

    Any help appreciated as i have 3 machines all doing the same thing at various times

    ---

    Thanks

    minir

Similar Threads

  1. problems with anti-virus engines reported
    By chpalmer in forum Network Security
    Replies: 2
    Last Post: 01-15-04, 09:19 AM
  2. A Guide to Virus and Anti Virus Programs
    By JANDOENT in forum Network Security
    Replies: 32
    Last Post: 10-31-02, 09:20 AM
  3. What anti-virus are YOU using?
    By TEH WIN in forum General Discussion Board
    Replies: 39
    Last Post: 07-04-02, 12:51 AM
  4. Anti-Virus
    By Roody in forum Network Security
    Replies: 2
    Last Post: 05-02-02, 10:15 AM
  5. A Guide to Virus and Anti Virus Programs
    By JANDOENT in forum General Topics Archive
    Replies: 29
    Last Post: 02-15-01, 02:05 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •