Results 1 to 8 of 8

Thread: Sound Crackles!

  1. #1
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,944

    Sound Crackles!

    Hey Guys-

    Ive been having a problem that has been driving me crazy.

    I have been using these old Logitech speakers and audigy card on an old XP system that worked flawlessly in my old rig. I upgraded to a a880+ motherboard Windows 7 rig. BUT MY SOUND CRACKLES!!! It pops during videos (Youtube)/games, but strangely not with music.

    I have tried using my old Audigy card AND the onboard sounds with the same result.

    Can you guys suggest any fixes? I have updated drivers for both my audigy card and my onboard card with no luck
    .....

  2. #2
    SG Enthusiast Easto's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    So. California
    Posts
    4,951
    Not sure why it would pop and crackle with one and not the other (Vid/Music). I'm not familiar with that sound card but there might be a control panel for it where you can pick which driver to use. If it has the choice of an "ASIO" compliant driver I would pick that and give it a try.

  3. #3
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    tried different speakers? Is the jack having the connection done properly as in nothing hit it recently to break something inside?

  4. #4
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,944
    I doubt its the speaker as they were working just fine- I'll give my headphones a whirl tonight.

    This drives me crazy
    .....

  5. #5
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    Quote Originally Posted by aagiants View Post
    I doubt its the speaker as they were working just fine- I'll give my headphones a whirl tonight.

    This drives me crazy
    never know

  6. #6
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,944
    Phew... I finally got it fixed..

    I put my audigy card back in, and used some 3rd party drivers for vista to get this thing to work... Man so frustrating but at least it works now Thanks guys
    .....

  7. #7
    Reigning Genious aagiants's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Posts
    5,944
    I lied- ITS BACK!!

    It has something to do with Flash.. It only happens when flash is open and playing music...

    Any guesses? Google doesn't help much and it happens for both onboard and my audigy card.
    .....

  8. #8
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    try the beta versions of flash?

Similar Threads

  1. Onboard sound vs. sound card
    By Indy in forum General Discussion Board
    Replies: 13
    Last Post: 06-17-07, 10:04 PM
  2. Sound Blaster Live! sucks - sound off here
    By mountainman in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 17
    Last Post: 03-26-03, 09:30 AM
  3. Replies: 21
    Last Post: 08-18-02, 10:49 PM
  4. new monitor makes crackles in/out sleep mode?
    By onetrueday in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 32
    Last Post: 12-04-01, 12:17 AM
  5. No Sound.....Sound Card Problem, Plz Help!
    By Blitz in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 4
    Last Post: 09-25-01, 02:25 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •