Results 1 to 3 of 3

Thread: Local area connection not working

  1. #1
    Slaz
    Guest

    Local area connection not working

    I have a HP laptop running windows XP. Just out of the blue; the "Local
    Area connection" has quite working. When I enable it; it takes for ever
    to load and than a message pops up that the connection is of "limited or
    no connectivity".
    I have not recently loaded any new programs or installed any new
    hardware. I have uninstalled the connection and have let windows
    discover the "New" hardware and reinstall with negative results.
    Just wondering what else I should be looking at! Got to be a setting
    somewhere that is corrupt. All the other network connections work
    (wireless) and it is connecting to the internet; just won't work with wired!

  2. #2
    James Egan
    Guest

    Re: Local area connection not working


    On Tue, 28 Sep 2010 12:15:38 GMT, Slaz <theslaz@test.net> wrote:

    >I have a HP laptop running windows XP. Just out of the blue; the "Local
    >Area connection" has quite working. When I enable it; it takes for ever
    >to load and than a message pops up that the connection is of "limited or
    >no connectivity".
    >I have not recently loaded any new programs or installed any new
    >hardware. I have uninstalled the connection and have let windows
    >discover the "New" hardware and reinstall with negative results.
    >Just wondering what else I should be looking at! Got to be a setting
    >somewhere that is corrupt. All the other network connections work
    >(wireless) and it is connecting to the internet; just won't work with wired!


    Generally speaking if you have a wired AND wireless connection to the
    same subnet, the wired interface will take precedence (by default) and
    the wireless will not be used. What happens if you disable the
    wireless interface does the wired work then?


    Jim

  3. #3
    Slaz
    Guest

    Re: Local area connection not working

    James Egan wrote:
    >
    > On Tue, 28 Sep 2010 12:15:38 GMT, Slaz<theslaz@test.net> wrote:
    >
    >> I have a HP laptop running windows XP. Just out of the blue; the "Local
    >> Area connection" has quite working. When I enable it; it takes for ever
    >> to load and than a message pops up that the connection is of "limited or
    >> no connectivity".
    >> I have not recently loaded any new programs or installed any new
    >> hardware. I have uninstalled the connection and have let windows
    >> discover the "New" hardware and reinstall with negative results.
    >> Just wondering what else I should be looking at! Got to be a setting
    >> somewhere that is corrupt. All the other network connections work
    >> (wireless) and it is connecting to the internet; just won't work with wired!

    >
    > Generally speaking if you have a wired AND wireless connection to the
    > same subnet, the wired interface will take precedence (by default) and
    > the wireless will not be used. What happens if you disable the
    > wireless interface does the wired work then?
    >
    >
    > Jim

    Have tried by disabling every wireless network connection except the
    wired Local Network. Didn't work. It can be noted that I have had two
    wireless network connections working at the same time and the wired was
    working than.
    I've done something to change a setting that is preventing my Local
    Network connection from working; I just don't know what!

Similar Threads

  1. local area connection setup .
    By id1x in forum Networking Forum
    Replies: 2
    Last Post: 04-06-10, 07:20 PM
  2. WAN connection
    By Bob Johnson in forum ms.public.windows.networking.wireless
    Replies: 2
    Last Post: 03-05-10, 11:44 AM
  3. local area connection error
    By 24giovanni in forum Software Forum
    Replies: 15
    Last Post: 05-27-09, 10:27 AM
  4. Please help internet isnt working.. :(
    By imran_m in forum General Broadband Forum
    Replies: 7
    Last Post: 04-25-09, 06:42 PM
  5. Local Area Connection icon showing 10.0 Mbps!
    By holokaustos in forum General Broadband Forum
    Replies: 12
    Last Post: 01-02-07, 03:12 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •