Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 44

Thread: Good or bad ping times?

  1. #1

    Good or bad ping times?

    Hi! could anyone please tell me if this is good ping times :/ Because ive just got rid of my broadbandphone so i got no high interleave rate anymore.


    DefaultReceiveWindow = leave blank
    DefaultSendWindow = 131072
    DisableAddressSharing = 1
    InitialLargeBufferCount = 200
    InitialMediumBufferCount = 480
    InitialSmallBufferCount = 640
    LargeBufferSize = 819200
    MaxFastTransmit = 64000
    MediumBufferSize = 150400
    Priority Boost = 0
    SmallBufferSize = 12800
    TransmitWorker = 32
    FastSendDatagramThreshhold = 4096
    EnableFastRouteLookup = 1
    EnablePMTUDiscovery = 1
    IgnorePushBitsOnReceives = 0
    GlobalMaxTcpWindowSize = 256960
    MaxFreeTcbs = 8000
    MaxHashTableSize = 32768

    MaxNormLookupMemory = 5000000
    SackOpts = 1
    SynAttackProtect = 1
    Tcp1323Opts = 1
    TcpLogLevel = 1
    TcpMaxDupAttacks = 2
    TcpMaxHalfOpen = 100
    TcpMaxHalfOpenRetired = 80
    TcpRecvSegmentSize = 1460
    TcpSendSegmentSize = 1460
    TcpTimedWaitDelay = 30
    TcpUseRFC1122UrgentPointer = 0
    TcpWindowSize = 256960
    MaxConnectionsPer1_0Server = 10
    MaxConnectionsPerServer = 10
    DefaultTimeToLive = 64
    DefaultUserTOSSetting = 0
    TcpMaxDataRetransmissions = 6
    DefaultTOSValue = 80

  2. #2
    Hm got the problem that in Cs 1.6 i get alot of choke and i dont understand why. i have 8/1 telia and good rates..

  3. #3
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    need TCP Analyzer beside that Tracert

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  4. #4
    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.28.2010 17:24
    IP address: 90.227.xx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b40103030201010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 256960 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 64240
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 10278kbps (1285KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 4111kbps (514KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 52
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).

  5. #5
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    What speed package do you pay for again?

  6. #6
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Sava700 View Post
    What speed package do you pay for again?
    I think 8 Mbps DL / 1 Mbps UL

    Quote Originally Posted by Maoxi View Post
    Hm got the problem that in Cs 1.6 i get alot of choke and i dont understand why. i have 8/1 telia and good rates..

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  7. #7
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Maoxi View Post
    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.28.2010 17:24
    IP address: 90.227.xx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b40103030201010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 256960 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 64240
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 10278kbps (1285KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 4111kbps (514KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 52
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop
    precedence (RFC 2597).
    1. open Cablenut and make it "BLANK" for all settings
    2. dont restart ur PC
    3. open TCP Optimizer

    TCP Optimizer Settings:
    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU - 1500
    TTL - 64
    TCP Receive Window - 256960
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - check
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 10
    LocalPriority - 5
    Host Priority - 6
    DNSPriority - 7
    NetbtPriority - 8
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 0
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768

    Post new TCP Analyzer

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  8. #8
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    Quote Originally Posted by akbarri View Post
    I think 8 Mbps DL / 1 Mbps UL
    Yeah I figured that just wanted to make sure that's what he meant.

  9. #9
    Thanks for helping me everyone! Yea i have 8 mbit dl, 1mbit ul..

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.29.2010 08:07
    IP address: 90.227.xx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b40103030201010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 256960 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 64240
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 10278kbps (1285KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 4111kbps (514KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 52
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

  10. #10
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Maoxi View Post
    Thanks for helping me everyone! Yea i have 8 mbit dl, 1mbit ul..

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.29.2010 08:07
    IP address: 90.227.xx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b40103030201010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 256960 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 2 bits (2^2=4)
    Unscaled RWIN : 64240
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 10278kbps (1285KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 4111kbps (514KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 52
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)
    GOOD

    check out everythings! Speedtest, Pingtest & Tracert

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  11. #11
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    Quote Originally Posted by Sava700 View Post
    Yeah I figured that just wanted to make sure that's what he meant.
    confirmed

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  12. #12
    Hm i think its a little worse than before.. :/ DL is now 7mbit and upload is 0.8mbit. My ping is the same as before 26ms. The wierd thing is that i pay for 8mbit downlaod and 1mbit upload but before i did this changes sometimes i had like 6mbit download but sometimes i had 9mbit.. But i still got the choke in cs 1.6..



    ps. Thx again for your help

  13. #13
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Scan for possible malware.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  14. #14
    There were no malware and the choke has got worse than it was before :S

  15. #15
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    Quote Originally Posted by Maoxi View Post
    There were no malware and the choke has got worse than it was before :S
    ok c.s 1.6 huh.... what is the IP# to the server your trying to play on? Post a tracert to it please?

  16. #16
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,992
    Hop 1 is way too high, check/uncoil/replace cables, or move the router way from other electrical devices.

  17. #17
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    need Pingtest, to check ur Quality Line
    www.pingtest.net

    after this
    Quote Originally Posted by YARDofSTUF View Post
    Hop 1 is way too high, check/uncoil/replace cables, or move the router way from other electrical devices.
    and this one
    Quote Originally Posted by Sava700 View Post
    ok c.s 1.6 huh.... what is the IP# to the server your trying to play on? Post a tracert to it please?

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  18. #18
    The pingtest show that i got ping: 25ms jitter: 1ms and 0% packet loss.

    I did tracert to where i think they get there server hosted from(gametracker.com).. Because it didnt work to do tracert directly to the ip.

    Anyway the ip to server is 87.96.204.6:27015 and homepage is counter-snakes.se


  19. #19
    XP + akbarri's Avatar
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Caterpillar Inc
    Posts
    938
    Blog Entries
    3
    good tracert result

    how CS going?

    # OS: Windows, Linux # Browser: Blink, Gecko, Presto, Webkit + Squid + Bind

  20. #20
    Well the problem is that i still get this strange choke in cs :/ tomorrow im going to try a new network cable and move my router, maybe that will help.

    Should i really not use cablenuts at all? just the tcpoptimizer?

Similar Threads

  1. High Ping, Good speed?
    By Wballstarz in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-11, 08:58 AM
  2. Greed not so good for Trojans
    By Roody in forum General Discussion Board
    Replies: 6
    Last Post: 11-04-08, 01:18 PM
  3. Bad ping to streaming radio server!!
    By newformz in forum General Broadband Forum
    Replies: 17
    Last Post: 04-13-08, 12:48 AM
  4. Very High Ping Times During The Day!
    By BooBear12 in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 1
    Last Post: 02-14-08, 11:19 PM
  5. Replies: 2
    Last Post: 12-03-06, 10:17 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •