Results 1 to 5 of 5

Thread: Comcast Business HSI

  1. #1
    Junior Member badfrog's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    somewhere on the coast of Maine
    Posts
    3

    Comcast Business HSI

    so I just signed up for comcast business internet, only way to get anything faster than a 5x1 connection where I live...

    they told me I had to provide my own router, but they would provide the modem, yet all the posts I see from other people on comcast business is that they were provided with some type of gateway/router,etc...

    can someone explain to me what I should be expecting when they show up and what I am going to need to network my house again?

    currently have DSL with a linksys router and a coupe of switches.

    they are providing me with a static IP, will that be WAN side? and all my systems LAN side still be 192.168.x.x ?
    Last edited by badfrog; 09-23-09 at 11:16 PM.

  2. #2
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,891
    All the Comcast biz setups I've done, they provide you with an "SMC Gateway" which is a combo modem and router. You can configure your own router behind this, bypass the NAT/firewall rules...so that your own router will obtain the WAN IP address. If you have a basic Linksys router...there's really no need to use it instead of the SMC, as the SMC is quite stable and has all the basic feature sets.

    The static IP is on the WAN interface.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  3. #3
    Junior Member badfrog's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    somewhere on the coast of Maine
    Posts
    3
    thanx, I just spoke to my local rep at the sub station in town, and they said they do not provide a gateway device, just a modem with no router capabilities. apparently it is no different than the motorola surfboard that they provide here for residential service.

  4. #4
    Junior Member badfrog's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    somewhere on the coast of Maine
    Posts
    3
    so yeah, I got lucky and had it installed a day early, and no gateway. they provided me with the same surfboard modem that I already had.

  5. #5
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,891
    Sounds good, keeps things easy for you.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

Similar Threads

  1. Setting up static IPs using a Comcast Business Gateway
    By cranialsurge in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 93
    Last Post: 01-27-13, 09:21 AM
  2. More that 2800 Solutions Manuals (Part 3)
    By BERGH in forum alt.internet.wireless
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-09, 04:16 PM
  3. More that 2800 Solutions Manuals (Part 2)
    By BERGH in forum alt.internet.wireless
    Replies: 0
    Last Post: 07-25-09, 04:14 PM
  4. New Comcast HSI user
    By jay7 in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 7
    Last Post: 04-15-09, 03:09 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •