Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 23

Thread: Urgent Help [ Computer Pros ] Or Anyone.

  1. #1
    Freak Gandalf's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    ??????
    Posts
    2,491

    Urgent Help [ Computer Pros ] Or Anyone.

    I know this isn't the place to post this, but I am literally going crazy with my computer.

    Here are the Specs :

    Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67 GHZ
    Memory : 3GB DDR3 RAM
    System : Windows Vista 64-bit
    Graphic : ATI RADEON HD 4850 - Latest ATI Catalyst 9.4 Drivers

    Problem is that when I try to play games,( Counter-Strike, MMORPGs, you name it), I can enter game just fine, play for few seconds up to 5-10 Minutes before the game freezes, computer locksup, and reboots itself.(Sometimes I have to reboot the computer myself). I have look all over the internet for help, and try so many methods, but nothing is working.

    If someone could please help me, I can't afford a new computer, this one is pretty new about 3 months old.
    Give me a fish, and you feed me for a day, teach me to fish and I won't be so damn lazy.

  2. #2
    Elite Member BaLa's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Bell County, Tejas
    Posts
    14,351
    wrong forum..

    I'd take a look at the PSU..

  3. #3
    R.I.P. 2018-07-16 RoundEye's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    In a dry but moldy New Orleans, Louisiana
    Posts
    18,219
    It sounds like heat or the power supply might be likely. Plus you may be able to go into the BIOS to stop it from rebooting when there is a problem. A generic Blue screen instead of rebooting might give you more info to what the problem is.
    Sliding down the banister of life ..........................

  4. #4
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,871
    you overclocked? try going back to defaults

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  5. #5
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,871
    also take a look at your video drivers/windows update/direct x updates

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  6. #6
    Freak Gandalf's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    ??????
    Posts
    2,491
    Not a hardware problem, I am pretty sure. And everything is update as far as bios/drivers whatever. I am hopeless there is no fix, I have search the whole entire Internet, and I am not alone with this problem, there are many out there.
    Give me a fish, and you feed me for a day, teach me to fish and I won't be so damn lazy.

  7. #7
    Elite Member BaLa's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Bell County, Tejas
    Posts
    14,351
    Quote Originally Posted by Gandalf View Post
    Not a hardware problem, I am pretty sure. And everything is update as far as bios/drivers whatever. I am hopeless there is no fix, I have search the whole entire Internet, and I am not alone with this problem, there are many out there.
    Why did you post if you already 'knew' the answer?

  8. #8
    Maneater JawZ's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    21,935
    Quote Originally Posted by Gandalf View Post
    Not a hardware problem, I am pretty sure. And everything is update as far as bios/drivers whatever. I am hopeless there is no fix, I have search the whole entire Internet, and I am not alone with this problem, there are many out there.

    What is your power supply? I need complete specs or at least the model number. Sounds to me like it's a PSU issue where the PSU isn't able to deliver enough to the vid card.

    Please post the PSU make/type/model # and any other specs.

    I'll go with PSU before it being heat but heat can definitely be an issue. If it is a heat issue, I'd go with the heat sink/fan on the GPU first since this happens under a load.

    Do you have a Gigabyte mobo by any chance? In any case, please carefully update your bios for your mobo.

    ...formerly the omnipotent UOD

  9. #9
    Certified SG Addict
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    29,514
    I'm curious as to why you went with 64-bit without 4 GB of RAM.

  10. #10
    Freak Gandalf's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    ??????
    Posts
    2,491
    I FIXED IT!!!!!!!!!!!!!!!!

    Thanks all
    Give me a fish, and you feed me for a day, teach me to fish and I won't be so damn lazy.

  11. #11
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,264
    Quote Originally Posted by Gandalf View Post
    I FIXED IT!!!!!!!!!!!!!!!!

    Thanks all
    so what was it?

  12. #12
    R.I.P. 2018-07-16 RoundEye's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    In a dry but moldy New Orleans, Louisiana
    Posts
    18,219
    Quote Originally Posted by Gandalf View Post
    I FIXED IT!!!!!!!!!!!!!!!!

    Thanks all

    You mind giving us a clue how?
    Sliding down the banister of life ..........................

  13. #13
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,264
    negs in 24 hours if you do not reveal your secret lol

  14. #14
    R.I.P. 2018-07-16 RoundEye's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    In a dry but moldy New Orleans, Louisiana
    Posts
    18,219
    Quote Originally Posted by morbidpete View Post
    negs in 24 hours if you do not reveal your secret lol

    That sounds appropriate.

    That was a major pet peeve of mine helping in the hardware forum. You would go out of the way to help others with a question they asked and they never would come back to tell you if it helped or not, so that you could help others in the future with the same problem.
    Sliding down the banister of life ..........................

  15. #15
    Maneater JawZ's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    21,935
    Quote Originally Posted by Gandalf View Post
    I FIXED IT!!!!!!!!!!!!!!!!

    Thanks all

    Please provide the membership with the solution. There are other people watching this thread and are waiting to see how you fixed it.


    Did you plug in the 6-pin power connector?

    ...formerly the omnipotent UOD

  16. #16
    R.I.P. 2018-07-16 RoundEye's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    In a dry but moldy New Orleans, Louisiana
    Posts
    18,219
    Maybe he took the side off and blew a big fan into the thing? Who knows at this point.
    Sliding down the banister of life ..........................

  17. #17
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,264
    we should give him a little time to respond guys lol

  18. #18
    R.I.P. 2018-07-16 RoundEye's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    In a dry but moldy New Orleans, Louisiana
    Posts
    18,219
    Quote Originally Posted by morbidpete View Post
    we should give him a little time to respond guys lol
    umm.... no

    No rest for the wicked.
    Sliding down the banister of life ..........................

  19. #19
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,264
    money dont grow on tree's
    i got mouth's to feed and bills to pay
    and you know nothing in this life is free

  20. #20
    Maneater JawZ's Avatar
    Join Date
    Feb 2001
    Posts
    21,935
    alright, enough is enough already...

    Does wood float? Are witches made of wood? Is Gandalf made of wood? See where I'm going with this?

    ...formerly the omnipotent UOD

Similar Threads

  1. Simple Steps for Taking Care of Your Computer to Avoid Virus
    By Samuel4u in forum Network Security
    Replies: 1
    Last Post: 06-18-08, 09:51 AM
  2. How to Remove Computer Virus
    By Samuel4u in forum Network Security
    Replies: 6
    Last Post: 05-07-08, 11:28 PM
  3. Display Card Not Working in My Computer
    By alex298 in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 7
    Last Post: 12-25-07, 01:05 AM
  4. Wireless computer can't see others in workgroup
    By nismo in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 1
    Last Post: 11-18-07, 07:47 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •