Results 1 to 9 of 9

Thread: can i tweak

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21

    can i tweak

    hi im paying for upto 8mg but getting about 3 to 4mg and i only live 3/4mile from the exchange,
    ADSL line status from my bthub

    Downstream 6,816 Kbps
    Upstream 448 Kbps
    ADSL settings

    VPI/VCI 0/38
    Type PPPoA
    Modulation ITU-T G.992.1
    Latency type Interleave
    Noise margin (Down/Up) 9.3 dB / 22.0 dB
    Line attenuation (Down/Up) 39.0 dB / 22.0 dB
    Output power (Down/Up) 19.8 dBm / 12.2 dBm
    Loss of Framing (Local) 22
    Loss of Signal (Local) 9
    Loss of Power (Local) 0
    FEC Errors (Down/Up) 349 / 0
    CRC Errors (Down/Up) 1 / 2147480001
    HEC Errors (Down/Up) 1 / 0
    Error Seconds (Local) 4

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 02.27.2009 09:20
    IP address: 86.144.xxx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b401010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 0 bits
    Unscaled RWIN : 65535
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 108
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)



    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert yahoo.com

    Tracing route to yahoo.com [198.18.1.3]
    over a maximum of 30 hops:

    1 BThomehub.home [192.168.1.254] reports: Destination host unreachable.

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert yahoo.com

    Tracing route to yahoo.com [198.18.1.3]
    over a maximum of 30 hops:

    1 BThomehub.home [192.168.1.254] reports: Destination host unreachable.

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\xxxxxxxxxxx>tracert yahoo.com

    Tracing route to yahoo.com [206.190.60.37]
    over a maximum of 30 hops:

    1 85 ms 99 ms 99 ms BThomehub.home [192.168.1.254]
    2 32 ms 33 ms 31 ms esr9.birmingham6.broadband.bt.net [217.41.221.14
    0]
    3 33 ms 32 ms 33 ms 217.41.221.13
    4 34 ms 33 ms 32 ms 217.41.221.170
    5 33 ms 32 ms 33 ms 217.41.216.9
    6 32 ms 32 ms 32 ms 217.41.172.66
    7 32 ms 32 ms 32 ms 217.41.172.118
    8 31 ms 33 ms 33 ms 217.41.172.62
    9 32 ms 32 ms 32 ms 217.47.86.114
    10 33 ms 33 ms 33 ms core2-pos15-0.birmingham.ukcore.bt.net [195.99.1
    20.93]
    11 37 ms 36 ms 35 ms core2-pos0-1-0-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.204.
    222]
    12 36 ms 35 ms 35 ms 194.72.17.122
    13 36 ms 36 ms 36 ms t2c1-ge14-0-0.uk-eal.eu.bt.net [166.49.168.25]
    14 110 ms 109 ms 109 ms t2c1-p4-0-0.us-ash.eu.bt.net [166.49.164.225]
    15 110 ms 110 ms 110 ms exchange-cust1.dc2.equinix.net [206.223.115.16]

    16 116 ms 109 ms 109 ms ae1-p140.msr1.re1.yahoo.com [216.115.108.17]
    17 113 ms 125 ms 113 ms te-9-3.bas-a1.re4.yahoo.com [216.39.49.3]
    18 109 ms 110 ms 109 ms w2.rc.vip.re4.yahoo.com [206.190.60.37]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\xxxxxxxxxxxx>

    any ideas

  2. #2
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    That bt hub is there a model#/another company that makes it do you know. Your hop 1 is very high either wirring is bad via network/phone something on the hub is misconfigured on the hub ,or computers..

    I'll try to find a manual for that hub and post back if you know a link with the manual feel free to post. Going to see what options that may need to be changed.
    Comptia a+ n+

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by mccoffee View Post
    That bt hub is there a model#/another company that makes it do you know. Your hop 1 is very high either wirring is bad via network/phone something on the hub is misconfigured on the hub ,or computers..

    I'll try to find a manual for that hub and post back if you know a link with the manual feel free to post. Going to see what options that may need to be changed.
    thanks for the reply

    this all i can tell you

    BT Home Hub 2.0 (Black) Specifications
    Modem: ADSL (Broadband)
    Wifi: 802.11b / 802.11g / 802.11n (Supports WEP, WPA-PSK/WPA2-PSK) 130Mbit/s 2 antennae (internal Broadcom BCM94321MP)
    Dimensions: Width: 175mm , Depth: 88mm , Height: 182mm
    Main features: Pre-configured to work on BT Total Broadband lines
    Connectors: 4 x 10/100 Mbit/s Ethernet sockets (RJ45), 1 x USB, Broadband In (RJ11), telephone socket.

    http://en.wikipedia.org/wiki/BT_Home...Specifications


    also can any one tell me what the crc errors are as bt dont know

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    24
    i got same problem with the 1st hop and i also get Request Timed out when i ping -t to any server,

    Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
    Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Jacob Pring>tracert google.co.uk

    Tracing route to google.co.uk [216.239.59.104]
    over a maximum of 30 hops:

    1 80 ms 99 ms 99 ms BThomehub.home [xxx.xxx.x.xxx]
    2 24 ms 23 ms 23 ms 217.32.85.186
    3 24 ms 24 ms 24 ms 213.123.106.161
    4 23 ms 23 ms 23 ms 217.41.221.170
    5 24 ms 22 ms 23 ms 217.41.216.9
    6 23 ms 24 ms 22 ms 217.41.172.66
    7 25 ms 23 ms 23 ms 217.41.172.142
    8 23 ms 25 ms 24 ms 217.41.172.62
    9 23 ms 23 ms 24 ms 217.47.86.177
    10 23 ms 24 ms 22 ms mspstart1-fa1-0-0.manchester.fixed.bt.net [195.9
    9.120.81]
    11 27 ms 27 ms 26 ms core1-pos0-6-1-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.204.
    210]
    12 26 ms 27 ms 28 ms core1-pos14-0.telehouse.ukcore.bt.net [195.99.12
    5.189]
    13 82 ms 27 ms 27 ms 195.99.125.82
    14 27 ms 26 ms 27 ms 209.85.255.175
    15 43 ms 42 ms 42 ms 209.85.250.216
    16 40 ms 39 ms 40 ms 72.14.232.241
    17 41 ms 43 ms 41 ms 216.239.49.114
    18 40 ms 39 ms 38 ms 216.239.59.104

    Trace complete.

    C:\Users\Jacob Pring>

  5. #5
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21
    im using bt hub 2.0 and paying for upto 8meg but only getting around 2meg now and its doing my head in

    dsl rate 6582kbps
    ip profile 6000kbps
    actral speed 3000kbps

    bt hub http://en.wikipedia.org/wiki/BT_Home...Specifications

    can this be tweaked

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.03.2009 12:49
    IP address: 86.144.xxx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405b401010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 0 bits
    Unscaled RWIN : 65535
    Recommended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920, 1027840
    BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 107
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert yahoo.com

    Tracing route to yahoo.com [68.180.206.184]
    over a maximum of 30 hops:

    1 74 ms 97 ms 98 ms BThomehub.home [192.168.1.254]
    2 31 ms 32 ms 31 ms esr9.birmingham6.broadband.bt.net [217.41.221.14
    0]
    3 32 ms 32 ms 33 ms 217.41.221.13
    4 33 ms 33 ms 33 ms 217.47.203.6
    5 33 ms 33 ms 33 ms 217.41.172.9
    6 32 ms 32 ms 33 ms 217.41.172.146
    7 33 ms 32 ms 33 ms 217.41.172.42
    8 33 ms 33 ms 33 ms 217.47.203.241
    9 32 ms 32 ms 32 ms core2-pos6-7.birmingham.ukcore.bt.net [195.99.12
    0.37]
    10 36 ms 36 ms 37 ms core2-pos0-6-1-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.204.
    214]
    11 36 ms * 36 ms transit1-gig9-0-0.ealing.ukcore.bt.net [194.72.9
    .234]
    12 36 ms 36 ms 36 ms t2c1-ge13-0-0.uk-eal.eu.bt.net [166.49.168.21]
    13 116 ms 115 ms 116 ms t2c1-p5-0-0.us-ash.eu.bt.net [166.49.164.65]
    14 117 ms 117 ms 117 ms exchange-cust1.dc2.equinix.net [206.223.115.16]

    15 147 ms 147 ms * UNKNOWN-216-115-101-145.yahoo.com [216.115.101.1
    45]
    16 167 ms 173 ms 174 ms as1.pat2.dnx.yahoo.com [216.115.96.55]
    17 206 ms 248 ms 205 ms as0.pat1.pao.yahoo.com [216.115.101.128]
    18 206 ms 196 ms 207 ms ae0-p150.msr2.sp1.yahoo.com [216.115.107.73]
    19 201 ms 208 ms 201 ms te-8-1.bas-a2.sp1.yahoo.com [209.131.32.19]
    20 195 ms 200 ms 201 ms w2.rc.vip.sp1.yahoo.com [68.180.206.184]

    Trace complete.

    any help or tweaks
    Last edited by covlad1987; 03-06-09 at 08:08 AM.

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21
    im using bt hub 2.0 and paying for upto 8meg but only getting around 2meg now and its doing my head in

    using ethernet

    dsl rate 6582kbps
    ip profile 6000kbps
    actral speed 3000kbps

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 03.06.2009 13:12
    IP address: 86.136.xx.xxx
    Client OS: Windows XP

    TCP options string: 020405ac0103030001010402
    MSS: 1452
    MTU: 1492
    TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 0 bits
    Unscaled RWIN : 65535
    Recommended RWINs: 63888, 127776, 255552, 511104, 1022208
    BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 43
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)


    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert www.yahoo.com

    Tracing route to www-real.wa1.b.yahoo.com [87.248.113.14]
    over a maximum of 30 hops:

    1 8 ms 98 ms 99 ms BThomehub.home [192.168.1.254]
    2 32 ms 32 ms 32 ms esr9.birmingham6.broadband.bt.net [217.41.221.14
    0]
    3 32 ms 32 ms 33 ms 217.41.221.13
    4 33 ms 33 ms 33 ms 217.32.86.170
    5 32 ms 33 ms 33 ms 217.41.216.1
    6 32 ms 32 ms 32 ms 217.41.172.66
    7 33 ms 34 ms 33 ms 217.41.216.74
    8 33 ms 33 ms 33 ms 217.41.216.38
    9 33 ms 32 ms 32 ms 217.32.86.83
    10 33 ms 33 ms 33 ms core2-pos11-0.birmingham.ukcore.bt.net [217.32.1
    70.13]
    11 38 ms 38 ms 37 ms core2-pos0-6-4-0.ilford.ukcore.bt.net [62.6.204.
    62]
    12 37 ms 37 ms 37 ms core1-te0-5-0-0.ilford.ukcore.bt.net [194.74.65.
    133]
    13 36 ms 36 ms 37 ms core1-pos9-1.telehouse.ukcore.bt.net [194.74.65.
    114]
    14 38 ms 37 ms 38 ms 194.74.65.34
    15 47 ms 55 ms 47 ms so-0-1-0.msr1.ird.yahoo.com [66.196.65.33]
    16 47 ms 51 ms 49 ms gi-1-1.bas-b1.ird.yahoo.com [87.248.101.1]
    17 48 ms 48 ms 48 ms f1.us.www.vip.ird.yahoo.com [87.248.113.14]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\coventry city>

    i no the first hop is high im not sure why

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert 192.168.1.65

    tracert on my ip addy

    Tracing route to joe-.home [192.168.1.65]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms joe-.home [192.168.1.65]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\coventry city>

  7. #7
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    Ok the only other thing that could be slowing you up is does your ISP have a monthly bandwith limit like if you use so many mb/s do they capp you. Other than that hop all the other routes do look normal odd
    Comptia a+ n+

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21
    im on unlimited downloads,,

    i know one thing bt tryed to pull a fast one the other day for over a month the noise margin ranged from 7 to 10dB 3 days ago the download stream dropped to 5000kbps from 6789kbps when i looked at the hub adsl setting the noise margin went upto 15dB,

    the moan at bt tec
    as soon as noise marging went back to 9.1 the download speed went back up to 6789kbps

    so is the line capped im not sure
    thanks for your help

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    21
    Quote Originally Posted by covlad1987 View Post
    im on unlimited downloads,,

    i know one thing bt tryed to pull a fast one the other day for over a month the noise margin ranged from 7 to 10dB 3 days ago the download stream dropped to 5000kbps from 6789kbps when i looked at the hub adsl setting the noise margin went upto 15dB,

    the moan at bt tec
    as soon as noise marging went back to 9.1 the download speed went back up to 6789kbps

    so is the line capped im not sure
    thanks for your help
    new tracert

    Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
    (C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert www.yahoo.com

    Tracing route to www-real.wa1.b.yahoo.com [87.248.113.14]
    over a maximum of 30 hops:

    1 12 ms 98 ms 99 ms BThomehub.home [192.168.1.254]
    2 32 ms 31 ms 31 ms esr9.birmingham6.broadband.bt.net [217.41.221.14
    0]
    3 33 ms 33 ms 34 ms 217.41.221.13
    4 34 ms 33 ms 33 ms 217.32.86.170
    5 33 ms 32 ms 33 ms 217.41.216.1
    6 33 ms 33 ms 33 ms 217.41.216.66
    7 34 ms 33 ms 33 ms 217.41.172.50
    8 33 ms 33 ms 33 ms 213.123.106.114
    9 33 ms 32 ms 33 ms core1-pos5-3.birmingham.ukcore.bt.net [195.99.12
    0.69]
    10 37 ms 37 ms 37 ms core3-pos0-6-1-0.ealing.ukcore.bt.net [62.6.204.
    210]
    11 36 ms 36 ms 38 ms core1-pos1-0-0.telehouse.ukcore.bt.net [62.6.201
    .82]
    12 37 ms 37 ms 37 ms 194.74.65.46
    13 47 ms 51 ms 47 ms so-0-1-0.msr1.ird.yahoo.com [66.196.65.33]
    14 49 ms 47 ms 47 ms gi-1-7.bas-b1.ird.yahoo.com [87.248.101.25]
    15 47 ms 46 ms 46 ms f1.us.www.vip.ird.yahoo.com [87.248.113.14]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\coventry city>tracert 192.168.1.254

    Tracing route to BThomehub.home [192.168.1.254]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <1 ms <1 ms <1 ms BThomehub.home [192.168.1.254]

    Trace complete.

    C:\Documents and Settings\coventry city>

Similar Threads

  1. After vista tweak, upload speed went down
    By ch4sethe5un in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 14
    Last Post: 02-27-09, 03:14 AM
  2. Battlefield 2 Tweak
    By Speed4TheWin in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 27
    Last Post: 12-23-08, 08:52 AM
  3. Hey TWEAKERS! How bout a general PC performance tweak guide?
    By Capitalizt in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 11
    Last Post: 08-30-08, 07:06 AM
  4. Trogers, tweak my Fios 20/20 please...
    By DaEnigma in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 4
    Last Post: 07-03-08, 06:41 AM
  5. pls help me Tweak my Comcast speed!!!!
    By kingcross in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-07, 08:14 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •