Results 1 to 5 of 5

Thread: extremely slow connection <3 weeks

  1. #1

    extremely slow connection <3 weeks

    searched this forum for an answer and tried many of the different setups and values suggested to no avail. i'm an avid gamer, and for 3 weeks i've not played. HELP ME!!!

    SpeedGuide.net Speed Test Results
    580 kbps down (~0.58 Mbps, 71 KB/s)↓
    226 kbps up (~0.23 Mbps, 28 KB/s)↑
    500 KB downloaded in 7.063 seconds
    250 KB uploaded in 9.062 seconds
    Tested on: 2008.02.05 17:53 EST
    Tested from: dailyracing.co.uk
    Test Link: http://www.speedguide.net/speedtest/...t=TEOUZQEE4WP4
    Provider: dsl.cavtel.net
    Location: Philadelphia, PA, US


    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 02.05.2008 17:56
    IP address: 66.173.xxx.xx

    TCP options string: 020405b40103030301010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 513920 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 3
    Unscaled RWIN : 64240
    Reccomended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920
    BDP limit (200ms): 20557kbps (2570KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 8223kbps (1028KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 46
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)


    1 33 ms 34 ms 34 ms static-66-173-173-1.dsl.cavtel.net [66.173.173.1
    ]
    2 163 ms 83 ms 46 ms 64.83.67.69
    3 239 ms 140 ms 130 ms 64.83.67.61
    4 732 ms 149 ms 80 ms 66.16.64.78
    5 122 ms 315 ms 244 ms 66.16.64.189
    6 638 ms 742 ms 766 ms gi0-8.na24.b003003-1.phl01.atlas.cogentco.com [38.99.220.161]
    7 457 ms 346 ms 334 ms gi11-2.core01.phl01.atlas.cogentco.com [66.28.67.17]
    8 302 ms 137 ms 94 ms po5-0.core01.dca01.atlas.cogentco.com [66.28.4.17]
    9 916 ms 568 ms 440 ms te3-1.ccr02.dca01.atlas.cogentco.com [154.54.3.158]
    10 581 ms 415 ms 328 ms te4-1.mpd01.dca02.atlas.cogentco.com [154.54.2.182]
    11 476 ms 386 ms 338 ms te1-2.ccr02.iad01.atlas.cogentco.com [154.54.7.158]
    12 401 ms 172 ms 201 ms yahoo.iad01.atlas.cogentco.com [154.54.13.154]
    13 739 ms 703 ms 438 ms so-0-0-0.pat1.pao.yahoo.com [216.115.101.128]
    14 824 ms 501 ms 842 ms ge-0-1-0-p300.pat1.sjc.yahoo.com [216.115.106.145]
    15 545 ms 588 ms 588 ms ge-3-0-0-p270.msr2.scd.yahoo.com [216.115.106.189]
    16 510 ms 461 ms 450 ms ten-2-3-bas2.scd.yahoo.com [66.218.82.223]
    17 326 ms 357 ms 196 ms w2.rc.vip.scd.yahoo.com [66.94.234.13]

    Trace complete.

  2. #2
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Tracert shows bad line at hop 2. Could be loose wiring/connector from modem to wall jack or problem at the box outside the house. Get your ISP tech in to check the line.

    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU 1500
    TTL - 64
    TCP Receive Window - 32120
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - uncheck
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 20
    LocalPriority - 1
    Host Priority - 1
    DNSPriority - 1
    NetbtPriority - 1
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Then select "Apply Changes" and reboot to take effect
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  3. #3
    thanks trodgers. i re-plugged in my wires and did those settings. when i run ping test now, it seems ok. but in games, within 5 minutes no-matter the server, ping spikes to 500-999. i pinged cavtel.com again and it would show something like 54ms, 67ms, 423ms, 500ms. dont understand why i spike all the time. any ideas?

    ~the turtle

  4. #4
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by seriousturtle View Post
    thanks trodgers. i re-plugged in my wires and did those settings. when i run ping test now, it seems ok. but in games, within 5 minutes no-matter the server, ping spikes to 500-999. i pinged cavtel.com again and it would show something like 54ms, 67ms, 423ms, 500ms. dont understand why i spike all the time. any ideas?

    ~the turtle
    As I said, it is probably a bad line from your modem to the ISP's swtich. If you do not spot any problem from the modem to the wall jack, you need to call in your ISP tech to check their part of the line from the wall jack to their switch.
    "Contentment is not the fulfillment of what you want, but is the realisation of how much you already have" - anon

  5. #5
    trogers, i pm'd you a few days ago. please check it.

    ~the turtle

Similar Threads

  1. Troubleshooting a very slow Comcast internet connection
    By onyxx in forum General Broadband Forum
    Replies: 13
    Last Post: 01-05-12, 01:38 AM
  2. Extremely slow internet
    By pattje in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 3
    Last Post: 01-15-08, 04:17 PM
  3. Abnormally Slow Connection Speed
    By Varian in forum General Broadband Forum
    Replies: 1
    Last Post: 09-17-06, 06:26 PM
  4. DSL slow over ISDN connection!
    By Snorkerz in forum General Broadband Forum
    Replies: 0
    Last Post: 03-16-06, 03:45 PM
  5. My connection is much slow after tweak
    By josse81 in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 6
    Last Post: 05-26-05, 06:44 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •