Results 1 to 9 of 9

Thread: Internet acting wierd..

  1. #1

    Internet acting wierd..

    Hey everyone,

    I have recently been having a weird activity with my broadband Optimum online.
    When downloading large files or doing alot of activity on a few internet things(cpu/xbox/ps3/etc) The internet seems to die then come back without restarting the router or the modem.

    I have a linksys router WRT54GSv5, and a Motorola Surfboard modem(had it for 7 years and it works fine)

    I tryed using my old WIRED router - no difference, I also tryed a new modem from cablevision, no difference.

    I also scanned the whole computer for virus/trojans/spyware that may be affecting my internet card.

    If anyone has any idea what I should do,please reply here thanks in advance.

  2. #2
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    What speed did you pay to get?

    Post your TCP Analyzer report.

  3. #3
    where can I get that TCP report? Im sorta noobish when it comes to things like this.

    And for the speed - I dont remember but ill do a speedtest if that helps?

  4. #4
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Quote Originally Posted by Prayer350z View Post
    where can I get that TCP report? Im sorta noobish when it comes to things like this.

    And for the speed - I dont remember but ill do a speedtest if that helps?
    The link to TCP Analyzer is at the bottom left of the main page of our website.

    Do some speed test at this link using the recommended test server and post your results:

    http://www.speedtest.net/

  5. #5
    TCP Analyzer gave this:


    Ŧ SpeedGuide.net TCP Analyzer Results ŧ
    Tested on: 11.04.2007 13:46
    IP address: 69.124.xxx.xx

    TCP options string: 020405b401010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 65535 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 0
    Unscaled RWIN : 65535
    Reccomended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920
    BDP limit (200ms): 2621kbps (328KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 1049kbps (131KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 109
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)



    and speedtest got this: (did it a few times)

    Download avg between 6000-7000
    Upload avg between:800-1200

  6. #6
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Turn off power to your modem for 5 mins.

    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU 1500
    TTL - 64
    TCP Receive Window - 256960
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - checked
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 20
    LocalPriority - 1
    Host Priority - 1
    DNSPriority - 1
    NetbtPriority - 1
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Then select "Apply Changes" and reboot to take effect

  7. #7
    ok I did what you said, and rebooted. If the problem continues I will reply here again, unless there is something else I should do?

  8. #8
    Elite Member trogers's Avatar
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bangkok, Thailand
    Posts
    12,323
    Post again if problem persists.

  9. #9
    So far this has worked, no problems at all on my XBOX or PS3 while downloading big files on my CPU. I think you fixed it thanks alot.

Similar Threads

  1. DSL Download Problems
    By rfzbaker in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 5
    Last Post: 08-24-07, 03:27 AM
  2. Your Internet Is In Danger!!!
    By JC in forum General Discussion Board
    Replies: 17
    Last Post: 03-20-07, 03:51 PM
  3. winantivirus again
    By robertdempster in forum Software Forum
    Replies: 12
    Last Post: 02-20-07, 09:57 AM
  4. another Winfixer problem....
    By bellinibean in forum Network Security
    Replies: 0
    Last Post: 04-16-06, 11:28 PM
  5. Canīt open secure site
    By frankwanuza in forum General Broadband Forum
    Replies: 1
    Last Post: 11-17-05, 02:12 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •