Results 1 to 13 of 13

Thread: still rocking 939 mobo, go x2?

  1. #1
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870

    still rocking 939 mobo, go x2?

    I have a single core(specs in sig), newegg has a cheap x2 939 chip for $90 shipped.

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103052


    AMD Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz Socket 939 Processor Model ADA3800DAA5CD - OEM


    Should I go with it? Will I notice that much of a difference?

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  2. #2
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,013
    Well you won't notice anything for gaming, but for any multitasking stuff I think you would notice a big difference.

  3. #3
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,051
    I would just grab a FX-60 939socket chip and let her ride for another few years..thats what I did.

  4. #4
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    I was looking at this asus mobo w/ this x2 cpu before my bp popped.

    I want one.
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  5. #5
    Elite Member Izzo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    17,906
    I'm running an ASUS A8N SLI Premium board and X2 3800......got a 7900GTX in there with it.

    It's a solid chip mang.

    Yard's right.

  6. #6
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by Izzo View Post
    I'm running an ASUS A8N SLI Premium board and X2 3800......got a 7900GTX in there with it.

    It's a solid chip mang.

    Yard's right.
    you're making me want one more...
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  7. #7
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870
    Quote Originally Posted by ghettoside View Post
    I was looking at this asus mobo w/ this x2 cpu before my bp popped.

    I want one.
    thats cheap

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  8. #8
    Junior Member zooner's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    8,839
    Quote Originally Posted by tHE_0ne View Post
    I have a single core(specs in sig), newegg has a cheap x2 939 chip for $90 shipped.

    http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819103052


    AMD Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz Socket 939 Processor Model ADA3800DAA5CD - OEM


    Should I go with it? Will I notice that much of a difference?
    I upgraded from the same processor to a x2 3800+ the day they were released.

    In every way, shape and form; you will see a difference. The 3800 is an amazing chip and I do not regret paying $425 for it at the time.

    good luck and go for it.

  9. #9
    Tortoises R0cks :D Rivas's Avatar
    Join Date
    May 2002
    Location
    Canada
    Posts
    10,257
    Quote Originally Posted by zooner View Post
    I upgraded from the same processor to a x2 3800+ the day they were released.

    In every way, shape and form; you will see a difference. The 3800 is an amazing chip and I do not regret paying $425 for it at the time.

    good luck and go for it.
    zooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooner
    Hypertension is sending greetings
    To be human is to choose.


    It is better to die on your feet
    than to live on your knees.

    - Emiliano Zapata

  10. #10
    SG Enthusiast Duzmor's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Pennsylvania U.S.A
    Posts
    3,876
    I bought One - Going from a AMD 3200 to the 3800 X2 939 -it will be here Monday from Newegg

    Do you need the drivers from AMD ?


    Duz
    (The Protection of all with the Wadget Eye)
    (Never Trust Intel To Do AMD'S Job)

  11. #11
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870
    Quote Originally Posted by Duzmor View Post
    I bought One - Going from a AMD 3200 to the 3800 X2 939 -it will be here Monday from Newegg

    Do you need the drivers from AMD ?


    Duz

    I dont think so, as long as ur mobo supports 939 x2

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

  12. #12
    Junior Member zooner's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Buffalo, NY
    Posts
    8,839
    Quote Originally Posted by Duzmor View Post
    I bought One - Going from a AMD 3200 to the 3800 X2 939 -it will be here Monday from Newegg

    Do you need the drivers from AMD ?


    Duz
    http://www.amd.com/us-en/assets/cont...ties/Setup.exe

    that's the amd dual-core patch from AMD. Is it necessary? no. However, it will give you better optimization for your dual cores.

    and a very cool howdy-do to you too Hypertension!

  13. #13
    Chinese Vampire tHE_0ne's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    Williamsburg/Norfolk VA
    Posts
    5,870
    Just bought my dual core, its already up to 2.6ghz on my 120mm cooler, 31c !!

    My~Rig
    |Athlon 64 X2 3800+ Toledo 2.0GHz @ 2.5Ghz||ASROCK 939Dual-SATA2||OCZ Platinum 2GB (2 x 1GB) PC3200|ZALMAN 120MM CNPS7700-CU|
    |ATI XT 1600 PRO|CSB SB0570 Audigy SE 7.1||WD SE16 SATA 320GB HD|Hitachi SATA 160GB HD|Thermaltake TR2 W0070 ATX 430W Power Supply |WIN 7 Ultimate| (College Budget)

Similar Threads

  1. 939 Still Rocking it; Advice on what Dual Core chip to get
    By tHE_0ne in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 4
    Last Post: 03-15-07, 10:19 PM
  2. Most Power from a AMD 939...
    By WJC05 in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 14
    Last Post: 10-26-06, 12:23 PM
  3. Computer Help, Power Supply? Mobo? What's going on?
    By IceCube in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-06, 04:07 PM
  4. Power supply/ mobo issue - I'm stumped !
    By westy in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 3
    Last Post: 09-28-05, 07:58 PM
  5. What 939 PCIE mobo to chose for an AMD64?
    By ferix in forum Hardware & Overclocking
    Replies: 23
    Last Post: 02-09-05, 11:02 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •