Results 1 to 7 of 7

Thread: Cisco Router and DSL PPPoE HELP!

  1. #1

    Cisco Router and DSL PPPoE HELP!

    Hi, i bought a Cisco 2621 Router. I am trying to congifure it to my network. I can get the LAN to configure but i cant connect the router to my DSL modem. My SBC yahoo DSL uses PPPoE with a dynamic IP address. I read on sites that i need to go in and in the config menu enter this command "vpdn enable" and then there are a few more sets after that.

    Well in my case, the vpdn command is not recongized at all! I even type ? and dont see the command in the menu. Maybe am i running the wrong firmware? Does anyone have the correct firmware i would need and could they help me with updating the unit, i would very much appreciate it!.

    Here is my boot up sequence...

    System Bootstrap, Version 12.2(10r)1, RELEASE SOFTWARE (fc1)
    TAC Support: http://www.cisco.com/tac
    Copyright (c) 2002 by cisco Systems, Inc.
    C2600 platform with 32768 Kbytes of main memory

    program load complete, entry point: 0x80008000, size: 0x54ab60
    Self decompressing the image : #################################################
    ######################################################### [OK]

    Smart Init is disabled. IOMEM set to: 25

    Using iomem percentage: 25

    Restricted Rights Legend

    Use, duplication, or disclosure by the Government is
    subject to restrictions as set forth in subparagraph
    (c) of the Commercial Computer Software - Restricted
    Rights clause at FAR sec. 52.227-19 and subparagraph
    (c) (1) (ii) of the Rights in Technical Data and Computer
    Software clause at DFARS sec. 252.227-7013.

    cisco Systems, Inc.
    170 West Tasman Drive
    San Jose, California 95134-1706



    Cisco Internetwork Operating System Software
    IOS (tm) C2600 Software (C2600-I-M), Version 12.2
    Copyright (c) 1986-2003 by cisco Systems, Inc.
    Compiled Thu 19-Jun-03 16:35 by pwade
    Image text-base: 0x8000808C, data-base: 0x80A14C38

    cisco 2621 (MPC860) processor (revision 0x00) with 24576K/8192K bytes of memory.

    Processor board ID JAD06400DEL (2005750629)
    M860 processor: part number 0, mask 49
    Bridging software.
    X.25 software, Version 3.0.0.
    2 FastEthernet/IEEE 802.3 interface(s)
    1 Serial network interface(s)
    32K bytes of non-volatile configuration memory.
    8192K bytes of processor board System flash (Read/W

  2. #2
    ok, i have solved my own problem, just thought i would share for anyone who has the same problem. I had to upgrade the IOS (firmware) to a version that support both VPDN & PPPoE Client. I didnt have enough memory for my router so i bought some more off of ebay. For all the ones with PPPoE you need at least 64MB DRAM and 16MB Flash Memory.

    Some require 64MB DRAM and 32MB Flash memory but if you do it that way you have to upgrade the BOOT ROM too to accept the 32MB Flash Memory and that begins to get costly.

    If anyone need information on this please feel free to email me, ill be glad to help. Thanks!

    To find the correct IOS go here http://tools.cisco.com/ITDIT/CFN/Dis...StartsWith=All

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    4
    I'd sure love to see your config as I'm trying to do the same.

    I have a 2621 with 64/32 mem/flash.

    IOS:
    Cisco IOS Software, C2600 Software (C2600-ADVSECURITYK9-M), Version 12.4(5), RE)

  4. #4

    Request for Cisco Router Config

    I too amd trying to configure a Cisco router with PPPoE.

    If you don't mind I would like to see your config.

    Thanks.

  5. #5

    Smile Configure Cisco 2801 to PPPoE Client

    gautoparts,

    I am trying to do the same thing with 2801. Would you mind to share your config so I can learn from you.

    Thanks,

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    would you mind to share your config - I have a 2621 platform and trying to connect to my SBC or ATT Dsl Modem same thing as you do -

    Thanks

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1

    Cisco Router and DSL PPPoE help

    gautoparts,

    I am trying to do the same thing with 2621XM. Would you mind to share your config so I can learn from you. Could you plz email me at (maashaf@ yahoo.com).

    Thanks,
    maashaf

Similar Threads

  1. Help with DSL and networking with router
    By nikkizeta in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 2
    Last Post: 03-01-07, 08:50 PM
  2. DSL modem and Wireless router in parallel
    By rajanv in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 2
    Last Post: 12-04-06, 03:31 PM
  3. Cisco DSL Router
    By jmr_2004 in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 2
    Last Post: 08-13-06, 06:45 PM
  4. HELP! connecting router & DSL Modem
    By deankrei in forum General Broadband Forum
    Replies: 2
    Last Post: 08-07-05, 03:59 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •