Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 27

Thread: what a dirty trick

  1. #1
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756

    what a dirty trick

    two slots, for up to 1 gig, huh? they neglect to tell you that it's not one 512 memory card, it's two 256 Here I was thinking I was going to have a gig of ram, and I've only got 768. Buggers. The good news is, la puter is noticably faster, and I'm noticably happier I'll probably order another 512 stick in a week or two so I can have the full gig.
    There is security in fearlessness.

  2. #2
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,990
    Its a step closer, thats another 256 megs before XP will jump to the hard drive to make fake memory(pagefile)

  3. #3
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by YARDofSTUF View Post
    Its a step closer, thats another 256 megs before XP will jump to the hard drive to make fake memory(pagefile)
    I'm surprised actually, the difference it's made. Photoshop opens up almost twice as fast.
    There is security in fearlessness.

  4. #4
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134


    unfortunate about the sticks tho...
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  5. #5
    Domesticated Primate Bastid's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Tulsa, Oklahoma, United States
    Posts
    8,021
    that is a dirty trick.... because i was looking at the pic of the ram and it even has 512 on the sticker...
    Every normal man must be tempted at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.
    I often wonder if the voices in my head ever get frustrated because I'm just too damn lazy to climb that clock tower.
    Click image to enlarge
    click image to view full version

  6. #6
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by Bastid View Post
    that is a dirty trick.... because i was looking at the pic of the ram and it even has 512 on the sticker...
    the pic of ram in my thread in the hardware forum? that is 512 I"m talking about the memory in my computer. there were two bays, each with 256. I thought there were two, one with 512, one empty...so by adding my new stick, I only get 768, not 1 gig. It's ok tho, I'm going to order another stick next week
    There is security in fearlessness.

  7. #7
    Domesticated Primate Bastid's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Tulsa, Oklahoma, United States
    Posts
    8,021
    ahhhh ok.
    Every normal man must be tempted at times, to spit on his hands, hoist the black flag, and begin slitting throats.
    I often wonder if the voices in my head ever get frustrated because I'm just too damn lazy to climb that clock tower.
    Click image to enlarge
    click image to view full version

  8. #8
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,272
    it will be even faster once the get the other 512 and run dual channel

  9. #9
    Junior Member MadDoctor's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Looks dark
    Posts
    1
    Speaking of fast... I can

    *oh wait... wrong thread*
    People will forget what you said... and people will forget what you did... but people will never forget how you made them feel.

  10. #10
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by morbidpete View Post
    it will be even faster once the get the other 512 and run dual channel
    care to elaborate? not sure what running dual channel means...
    There is security in fearlessness.

  11. #11
    Ft. Couch! morbidpete's Avatar
    Join Date
    Mar 2002
    Location
    W. Warwick RI
    Posts
    7,272
    its kinda like a raid 0 for ram lol,


    the data it broken up into parts and written to both cards. so when the data is needed its read twice as fast cause its reading the data from both cards at the same time. i hope i explained that right. im sure there will be a correction if im wrong lol

  12. #12
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by morbidpete View Post
    its kinda like a raid 0 for ram lol,[/i]
    you might as well have just said that in hebrew.


    the data it broken up into parts and written to both cards. so when the data is needed its read twice as fast cause its reading the data from both cards at the same time. i hope i explained that right. im sure there will be a correction if im wrong lol
    that I understand so when I get the other 512 stick, it'll do things twice as fast as it's doing them now?
    There is security in fearlessness.

  13. #13
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,990
    Quote Originally Posted by Bastid View Post
    that is a dirty trick.... because i was looking at the pic of the ram and it even has 512 on the sticker...

  14. #14
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,990
    If your laptop uses dual channel ram yes. Based on your speed boost from the 1 512 stick I would think you dont have dual channel so, your speed probably wont double.

  15. #15
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by 9mmprincess View Post
    you might as well have just said that in hebrew.




    that I understand so when I get the other 512 stick, it'll do things twice as fast as it's doing them now?
    like YoS said, prolly not dual channel and won't double.

    I believe it does help tho to have a matched pair of ram, P4's like that.

    What happened is you needed more physical ram (the stick you installed) for PS. When your ram fills up, PS then uses the hard drive to fill it's requirements- which means PS, or any memory intensive app, will slow when the page file is being used as opposed to ram being used.

    Generally, the larger the image you're working with, the more ram PS needs. You should how long it takes me to open a jpeg freshly exported from Corel, they're usually about 2500 x 2500... you'd laugh. First thing I do is resize so I can work with the image- lol.

    Changing the primary scratch disk for PS (from one of the other threads ) will help, but there is no substitute for adding physical ram when you have Xp running on 256 Mb RAM.

    I'm really tired 9mm and I have to get up early tomorry...

    Imho, google dual channel memory

    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  16. #16
    More ram is good, you can play a 15 year old video game, [don't your your upgrade frequency], and it will be less choppy with more RAM.

    Don't know your O/S (Operating System) Windows 98,XP? does not matter, Freecell runs faster with more RAM.


  17. #17
    I want more, my mobo (Motherboard) supports up to 4 Gigs of RAM, I'm at 2 Gig, 4x512, my mobo, has 4 slots for RAM. I need a 1 GIG in all four, but I upgrade slowly, so I'm waiting for the price of 1 GIG RAM chips to drop, and by 1,2,3, or 4. Maybe I'll get One, ditch a 512, giving me a toatal of 2.5 GIG.

    More RAM is better.

    Games run cooler...

    Always remember to put your largest RAM in your mobo's first slot, and keep all the RAM the same make/year, if possible for best performance.

  18. #18
    EvilAngel search team ace's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Emerald Triangle looking for EA and some trainwreck!
    Posts
    5,204
    Not trying to crap on your thread but I actually understood what mad haggis wrote in his last two post!!

  19. #19
    Quote Originally Posted by ace View Post
    Not trying to crap on your thread but I actually understood what mad haggis wrote in his last two post!!
    Just got in. Did not log in at work. Gimmee an hour?

  20. #20
    Certified SG Addict CableDude's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    26,786

Similar Threads

  1. Clean that dirty monitor
    By Lobo in forum General Discussion Board
    Replies: 58
    Last Post: 12-02-05, 07:58 PM
  2. Dirty jobs
    By Izzo in forum General Discussion Board
    Replies: 8
    Last Post: 09-10-05, 12:06 PM
  3. Menís Briefs Borrow Old Trick From Wonderbra
    By Debbie in forum General Discussion Board
    Replies: 17
    Last Post: 06-27-05, 05:58 AM
  4. Little Mikey at it again!
    By thepieman in forum General Discussion Board
    Replies: 2
    Last Post: 05-06-05, 10:10 PM
  5. Dirty Harry don't like Micheal Moore....also!!
    By BroncoSport in forum General Discussion Board
    Replies: 1
    Last Post: 01-16-05, 11:34 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •