Page 1 of 8 12345 ... LastLast
Results 1 to 20 of 207

Thread: question

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756

    question

    when I click file> open from the menu at the top of firefox..or pretty much any menu thing like that, no matter what program it's on, it seems to take AGES for the menu to pop up. it appears, half faded, and stays there for a while, and then finally totally comes up. is this just generaly because my puter is old/slow, or is there a setting I can make to make it come up faster?

    thanks in advance
    There is security in fearlessness.

  2. #2
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,987
    Slowness or lack of ram or your PC going, OMFG! shes got 100 things open and now she wants this!? I cant take it anymore... *BANG*

  3. #3
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by YARDofSTUF View Post
    Slowness or lack of ram or your PC going, OMFG! shes got 100 things open and now she wants this!? I cant take it anymore... *BANG*
    I don't have 100 things open though. I have one window of firefox, msn messenger, winamp, and photoshop.

    I'm so sick of this computer.
    There is security in fearlessness.

  4. #4
    Mental Metal Minister Jamie_R's Avatar
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    NC
    Posts
    10,452
    have you tried scanning for viruses / spyware?

    run a Windows cleanup utility?

    defragged lately?

    and it could be that your computer is old ... or not enough ram ...

    nice to see ya 'round these parts again btw
    .

    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  5. #5
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by Jamie_R View Post
    have you tried scanning for viruses / spyware?

    run a Windows cleanup utility?

    defragged lately?

    and it could be that your computer is old ... or not enough ram ...

    nice to see ya 'round these parts again btw

    I am embarassed to say I don't currently have a virus program. I do use adaware and spybot - last time I ran them was a few weeks ago.. I'll run them again.

    cleanup - I used crapcleaner two days ago, it got rid of more than 2 gigs of stuff.. it seems to come back awfully fast tho - I ran it two months ago and it got rid of more than a gig of stuff. or is there a better cleaner?

    defragged - two days ago


    thanks tis nice to be back.

    ETA - I do have Zone Alarm installed
    There is security in fearlessness.

  6. #6
    Elite Member mountainman's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Colorado
    Posts
    15,451
    Quote Originally Posted by 9mmprincess View Post
    I am embarassed to say I don't currently have a virus program.


    Ding ding ding!!!

  7. #7
    Mental Metal Minister Jamie_R's Avatar
    Join Date
    Feb 2000
    Location
    NC
    Posts
    10,452
    Quote Originally Posted by 9mmprincess View Post
    ... I don't currently have a virus program.
    Bingo.


    Quote Originally Posted by CableDude
    that too
    .

    The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

  8. #8
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by 9mmprincess View Post
    I don't have 100 things open though. I have one window of firefox, msn messenger, winamp, and photoshop.

    I'm so sick of this computer.
    Box details? CPU, RAM, anti-virus app being used...

    I'm running a 700 Mhz Slot 1 P3 o/c'd to 784 Mhz w/ PC133 SDRAM instead of PC100. 256 RAM. You think your box is slow? lol, you should see how unresponsive mine gets when I'm chopping. Huge differenece too between running Nod32 as opposed to Norton 2K5.

    If you have a slave hdd, set you photoshop scratch disk to that hdd- that will help a lot. Also, when you open a large jpeg in ps, ps will suck resources like a mofo. I've yet to meet the Adobe app that wasn't a resource hog and memory leaker, but I can do a few things w/ ps that I can't in my other apps.
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  9. #9
    Resident Rodent Randy's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    British Columbia Canada
    Posts
    12,001
    defrag

    I was going to post a link to that thread, but the SG search results for "bullsh|t" were too numerous

    sometimes you have to think outside the box to get inside the box .

  10. #10
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by Randy View Post
    defrag


    that too
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  11. #11
    Revenant 9mmprincess's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Location
    out where the lions roar
    Posts
    1,756
    Quote Originally Posted by ghettoside View Post
    Box details? CPU, RAM, anti-virus app being used...

    I'm running a 700 Mhz Slot 1 P3 o/c'd to 784 Mhz w/ PC133 SDRAM instead of PC100. 256 RAM. You think your box is slow? lol, you should see how unresponsive mine gets when I'm chopping. Huge differenece too between running Nod32 as opposed to Norton 2K5.

    If you have a slave hdd, set you photoshop scratch disk to that hdd- that will help a lot. Also, when you open a large jpeg in ps, ps will suck resources like a mofo. I've yet to meet the Adobe app that wasn't a resource hog and memory leaker, but I can do a few things w/ ps that I can't in my other apps.
    MS XP SP1
    Intel Pentium 4 CPU 2.40 GHz
    512 MB RAM
    Mobility Radeon 7500

    I'm getting a new laptop soon but I'm afraid I'll be stuck with this one for probably two more months
    There is security in fearlessness.

  12. #12
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by 9mmprincess View Post
    MS XP SP1
    Intel Pentium 4 CPU 2.40 GHz
    512 MB RAM
    Mobility Radeon 7500

    I'm getting a new laptop soon but I'm afraid I'll be stuck with this one for probably two more months
    You've got 3 times the CPU in raw mhz alone, not to mention hyperthreading capability and 2x the RAM (and no doubt a faster FSB!) than I have.

    I see the bit about no anti-virus. That's you're problem. You goof!

    There are those here that like AVG, and those who don't. I'm among those who don't. But that would still be better than nothing.

    Imho, Nod32 has the lightest footprint on resources and is very effective. Stonecat inspired me to try Nod to replace Norton. I'll never use Norton again. Huge difference in free resources and hence more responsive box.

    The $40 for Nod is well worth the $. if nothing else though, put something on. I don't know of a freeware anti-virus that I'd recommend, I used to like Avira Anti-Vir for a few years, but last year it started to suck.
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  13. #13
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,987
    Why is the fun answer never right?

    All the stuff jamie listed should help, when was the last time you formatted it?

  14. #14
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,987
    Active Virus Scan

  15. #15
    Certified SG Addict CableDude's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    26,786

  16. #16
    Certified SG Addict CableDude's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    26,786
    I don't have an antivirus program either.

  17. #17
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by CableDude View Post
    I don't have an antivirus program either.
    You've gotta be ********ting me
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  18. #18
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    69,987
    Quote Originally Posted by ghettoside View Post
    You've gotta be ********ting me
    He's running windows 98!

  19. #19
    Senior Member ghettoside's Avatar
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    At Large in the US
    Posts
    5,134
    Quote Originally Posted by YARDofSTUF View Post
    He's running windows 98!
    OMFG
    Quote Originally Posted by Norm View Post

    There are idiots everywhere.

    At work, in forums, in poetry classes, everywhere!

  20. #20
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,891
    Quote Originally Posted by CableDude View Post
    I don't have an antivirus program either.
    Yeah but there's not many bugs out for Windows 95 anymore.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

Similar Threads

  1. EnablePMTUDiscovery Question & MTU of 1492 Question
    By singularity2006 in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 2
    Last Post: 12-28-06, 12:19 PM
  2. Ask a stupid question, get a stupid answer
    By Chris in forum General Discussion Board
    Replies: 97
    Last Post: 09-06-06, 07:32 AM
  3. Question about network setup and speed
    By nyrfan in forum Networking Forum
    Replies: 1
    Last Post: 03-04-06, 11:36 AM
  4. How would you answer this question?
    By Lefty in forum General Discussion Board
    Replies: 37
    Last Post: 12-08-05, 10:45 AM
  5. Question, from one that never has a question...
    By Mad_Haggis in forum Distributed Computing
    Replies: 3
    Last Post: 09-17-05, 10:00 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •