Results 1 to 7 of 7

Thread: Having similar problems w/ my cable speed.

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4

    Having similar problems w/ my cable speed.

    okay how do i start this...

    um, well i just got my cable hooked up today. the internet plan i purchased was the 10mbps connection. i'm aware that connection speeds especially for cable aren't always stable depending on peak hours etc. but since the installation of my internet i havent gone any where near 10mbps.

    i've been running speed test on test.lvcm.com, bandwidthplace.com, toast.net and my speed varies from 24k to 1mbps. i've running tests for almost 12 hours now and well i dont know what to do.

    i dled the SG TCP Optimizer on this website and set the connection speed to the max 20000 kbps and still no difference when checking my dl/ul speed test. i dropped the connection speed to 10000 kbps cause i figured that be better since my speed is supposed to be capped at 10mbps. since then, the web pages have been loading a little bit faster, but still nowhere near at 10mbps.

    any suggestions/feedback is greatly appreciated thx

  2. #2
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    Try leaving the modem off for a another 10 mins also if that doesn't work call the company back make sure the cap is set right..
    Comptia a+ n+

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    did that already, while the cable guy was here earlier he phoned the company and they verified to him and i that my cable speed is set to 10mbps.

    i called them later that day and another customer service rep. reconfirmed that it is set on 10mbps. i recently did the speed test again and im now avg'g 1mbps.

    oh and here my tcp analyzer results

    cable connection
    Cox.net 10000/?

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 12.09.2006 05:46
    IP address: 68.224.xxx.xxx

    TCP options string: 020405b40103030301010402
    MSS: 1460
    MTU: 1500
    TCP Window: 513920 (multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 3
    Unscaled RWIN : 64240
    Reccomended RWINs: 64240, 128480, 256960, 513920
    BDP limit (200ms): 20557kbps (2570KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 8223kbps (1028KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 55
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

    Operating System Windows Xp Media Center Edition

    what should i do now?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    its funny tho even when im at 1mbps i cant even view streaming videos...video.google.com, youtube.com etc. i mean the web pages now are loading a bit faster,but probably only because of the cookies. im lost here

  5. #5
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    are you running any software firewalls or hardware routers?? Check your cable modem signal levels. http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1197

    Take some tracerts to a few sites post the reasults.

    Try thease in the sg optmizer below me to download and install

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU 1500
    TTL - 64
    TCP Receive Window -128480
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - checked
    Timestamps - uncheck
    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 20
    LocalPriority - 5
    Host Priority - 6
    DNSPriority - 7
    NetbtPriority - 8
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 240
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Then select "Apply Changes" and reboot to take effect
    b]VERY IMPORTANT TO DO THE FOLLOWING:[/b]
    1. Under your LAN connection - properties - general tab, uninstall all the protocols there that you do not need. For a stand alone pc all you need is Internet Protocol TCP/IP.
    2. Open IE and select tools - internet options - connections - LAN settings, make sure NOTHING there is checked.
    3. ALWAYS connect your modem via ethernet (NIC) and make sure you have the latest drivers for your NIC from the manufacturer and set your duplex mode to "auto". If you are using a router make sure you have the latest firmware.
    4. Clean out your temporary internet files with CrapCleaner.
    5. Power cycle your modem i.e. unplug it for at least 15 seconds.
    6. Download, update and scan with SpyBot S&D 1.4, Ad-Aware SE 1.06 & ewido anti-spyware 4.0 to remove any spyware then install and update SpywareBlaster 3.5.1 to stay spyware FREE.
    7. Make sure you do the faster web page tweak in our Help & Tips page.
    8. If you aren't currently using a firewall then I suggest you install Kerio Personal Firewall 2.1.5, it's FREE and uses next to no resources.
    9. Do a FREE online virus scan from BitDefender Online Scan and remove all that it finds.
    10. Make sure you have ALL of the latest Windows Updates.
    8)
    Comptia a+ n+

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    4
    k, finally done w/ that entire checklist of yours except for a couple things. under B. 2. under LAN connection i didnt which protocols to check off, i didnt know which one i didnt need so i left that as-is. i dled the spybot s&d and spywareblaster 3.5.1. and i have the most recent windows updates.

    so far the best speed test result i received was 2.6 mbps down/ 4.92 kbps up. im currently using www.test.lvcm.com because thats what the cable guy used earlier to check the speed.

    are all speed test sites the same? if not, is it best to use the one thats closest to me? if you have any other suggestions to get closer to 10 mbps i greatly appreciate it.

    btw, i set the connection speed on 10000 mbps on the sg tcp optimizer. should i push it to 20000. thx again

  7. #7
    Second Most EVIL YARDofSTUF's Avatar
    Join Date
    Nov 2000
    Location
    USA
    Posts
    70,001
    All speed tests are not the same, try this one:

    http://www.speakeasy.net/speedtest/

    I would leave the optimizer at 10,000.

Similar Threads

  1. Router Cable Modem connection problems
    By mrglouie in forum General Broadband Forum
    Replies: 6
    Last Post: 06-14-09, 01:50 PM
  2. Guide for fixing lost connection and speed issues on cable.
    By Rocky_Grim in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 8
    Last Post: 09-18-07, 02:12 PM
  3. cable vs dsl (is this still true? whats new?)
    By s1llym0nk3y in forum General Broadband Forum
    Replies: 14
    Last Post: 01-14-06, 05:01 PM
  4. Please help with Cable speed
    By igarek in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-06-05, 12:13 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •