Results 1 to 4 of 4

Thread: Earthlink Zyxel ADSL Modem and Wireless Router

  1. #1

    Earthlink Zyxel ADSL Modem and Wireless Router

    Greetings,

    We have been successfully using Win98SE, Earthlink, a Netopia ADSL modem, and a Linksys WRT54G wireless router for over a year. The modem fried (no power and smelled hot) and Earthlink sent a replacement Zyxel modem.

    We are unable to get the router to work with the new modem. The setup routine goes O.K. until the test of connecting to the internet. Does anyone know if the Zyxel modems are configured by Earthlink to prevent using a router? I've done the setup routine a few times before after power failures and had no trouble until now.

    Thanks for any input.

    Regards,
    DM in AZ

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    1
    in your address bar type 192.168.1.1 you enter your modem it will ask you to setup your own password. login go to setup wizard changed the box that says routing to bridge logout you should be good to go good luck. also make sure your network cable is plugged in from your cpu to the modem

  3. #3
    Regular Member
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Toronto
    Posts
    290
    Try the following link. It appears to deal directly with your issue. You don't want two routers back to back.

    http://kb.earthlink.net/case.asp?article=200375

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by lenwest View Post
    Try the following link. It appears to deal directly with your issue. You don't want two routers back to back.

    http://kb.earthlink.net/case.asp?article=200375
    These instructions don't exactly work anymore. Earthlink seems to have messed with the wizard so the option of using it to change from router to bridge mode (what you want to do) isn't available anymore. However if you go into the advanced configuration mode you can still change it. I'm not hooked up to the modem anymore so I can't give exact directions on getting to the right page. It was something like Settings>WAN and maybe one page deeper. But if you poke around you'll find a drop-down box that lets you select between Bridging and Routing modes. Make sure to hit the APPLY button after you change the setting. You can verify the change on the STATUS page.

Similar Threads

  1. ADSL sharing over wireless router?
    By ramon82 in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 3
    Last Post: 08-15-07, 07:34 AM
  2. Setting up modem & wireless router
    By turando in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 3
    Last Post: 02-18-06, 01:44 PM
  3. VPN, router, Wireless setup.
    By ckct in forum Networking Forum
    Replies: 1
    Last Post: 02-16-06, 04:07 PM
  4. Connecting wireless router to existing router
    By Ecto in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-05, 08:55 AM
  5. 1 Cable modem and 2 Wireless routers
    By Twisted385 in forum Wireless Networks & Routers
    Replies: 2
    Last Post: 03-23-05, 12:41 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •