Results 1 to 4 of 4

Thread: High ping, ISP finds no problem

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1

    Unhappy High ping, ISP finds no problem

    So my internet has ran fine for 6 months or so, now suddenly ping is through the rough. I'm averaging 300+ms on all hops that traverse through my isp before heading out to where ever (isp is comcast). Anyways, a tech comes out and test my conn. speeds and everything is fine. He even replaces the splitters. For a short time my ping drops, but a mere three hours later it's back up. Any suggestions? I've ran the optimizer etc. I just need help at this point! I can no longer play BF2 and i'm going through withdrawals.

  2. #2
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida, United States
    Posts
    10,363
    Blog Entries
    6
    Does it happen at certain time of day, or do you have the high pings at all times / at random ?

    Have you made any physical changes, like moving cables or devices around ?

    When you do experience the problems, have you tried a traceroute ? Does the spike in latency happen between you and the first hop, or is it further down the path ? Is it at your ISP ?

    Just some suggestions to help you troubleshoot it...

  3. #3
    I have the same problem. Most of the time the latency comes from the second hop (directly after my router so I guess we can call it the first hop). I did everything and it happens at random. Could it be a faulty modem?

  4. #4
    Junior Member
    Join Date
    Apr 2006
    Posts
    7
    If you have a Cable or DSL Modem then try Unpluging the Power to it for about minute and plug in the power try it. It should help a Little if that's the problem. If not then it maybe the computer, If you have a Virus Software Do A FULL SCAN on your Computer. If not go and Buy One.

Similar Threads

  1. High ping :(
    By Mongoose19 in forum Gaming
    Replies: 2
    Last Post: 07-27-04, 09:41 PM
  2. packet loss, high ping ms
    By slater in forum General Broadband Forum
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-04, 06:18 AM
  3. D-Link 504T ping problem
    By nir0c in forum Networking Forum
    Replies: 2
    Last Post: 04-30-04, 08:15 PM
  4. High ping times through Cable w/ 2 comps.
    By rliu88 in forum Networking Forum
    Replies: 2
    Last Post: 08-30-01, 04:14 PM
  5. High Ping and Packetloss In UnrealTournament
    By Ken1 in forum General Broadband Forum
    Replies: 1
    Last Post: 10-30-00, 08:59 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •