Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 30

Thread: TCP Optimizer discussion and trolling moved here.

  1. #1
    Member kinkymaster's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Between the legs !
    Posts
    72

    TCP Optimizer discussion and trolling moved here.

    My opinion is that optimizer works only with u. I have install it in about 20 differnet pcs........... and nothing works (I tried thousand values changes). See also my question posted at general dsl/cable forum. Nobody answered to my thread and ....... nobody will........ im sure ! I also think that this is only for advertising reasons. No bad feelings but this is the truth............. wasting our time !

  2. #2
    Ohh Hell yeah.. Sava700's Avatar
    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Somewhere
    Posts
    24,052
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    My opinion is that optimizer works only with u. I have install it in about 20 differnet pcs........... and nothing works (I tried thousand values changes). See also my question posted at general dsl/cable forum. Nobody answered to my thread and ....... nobody will........ im sure ! I also think that this is only for advertising reasons. No bad feelings but this is the truth............. wasting our time !

    I find this really hard to believe unless your looking for a HUGE difference.. you will notice slight increases but no major 1meg speed jumps. Not sure what your asking for out of this tweaking program but the Optimizer is setup good and takes advantage of some lost tweaks that microsoft never intented to do. you say 20 different PC's and nothing.. I say 40pcs and each showed a increase as its supposed to do. on everything from Win98 to XPpro. And I looked in the general cable forum for a question you asked and I haven't seen any that hasn't been replied back to. Ship me your computer and I'll tweak it for you if you don't feel as if your getting the job done.

  3. #3
    Member kinkymaster's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Between the legs !
    Posts
    72

    2 beautyfull girls........ ouuuuuaaaooooo !!!

    goodmorning 2 all broadbanders !

    .............................................well-meant.............................................

    1) The question i was set is: " Do you have any idea, why when i "" shoot "" the MTU from optimizer, deletes the whole dword - ProtocolMTU from registry? " ( see also " test it........ !!! " thread ).

    2) YES im looking 4 huge difference. Im living for-from that. Otherwise, what is the meaning of tweaking. Optimizer gives an increase of 15-20% ( only ) with sufficient time of working and enough luck(enough enough). Microsoft, did not forget ( or something ) to put those "forgetable" values. The reason that it didnt put them, is only one : THEY ARE USELESS. Anyway, u have 2 know that there are some quickly ways to improve tyour " image ", about 30 - 50%, in an hour, (About wasting time)

    3) Thanx 4 the proposal to tweak my pc, because i dont have so much time and i have 6 more for tweaking

    4) Basically there is not poor or rich RWIN ( see above= " forgotten values " ). RWIN is managed by TAN (Time Act Need), meaning, that if u r start a download session, after a while and when the server locks your priority, automatically windows is locking all the finest tolerable values. So simple !!! So......... no need !!!.

    5) To have more bandwith that u pay for, u have to keep 2 reasons:

    a) U MUST live at the same building with your ISPs MCR (Master Control Room). Actually i mean.......... same floor........... next door..... !!!
    b) Your boyfriend is working there (Ill believe this option only)... !!!

  4. #4
    Junior Member MoeFugga's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Low Budget Witness Protection Program
    Posts
    4
    Where might one get this software?
    And.....is there any software that will conflict with it, such as Adobe CS2 or Office 2003 etc?

  5. #5
    Member kinkymaster's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Between the legs !
    Posts
    72
    u can find tcpoptimizer in this site.......... !!!

  6. #6
    EvilAngel search team ace's Avatar
    Join Date
    Apr 2001
    Location
    Emerald Triangle looking for EA and some trainwreck!
    Posts
    5,204
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    u can find tcpoptimizer in this site.......... !!!
    Syncmaster...Is that you??

  7. #7
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2000
    Location
    Like teh Rock Band
    Posts
    109
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    goodmorning 2 all broadbanders !

    .............................................well-meant.............................................

    1) The question i was set is: " Do you have any idea, why when i "" shoot "" the MTU from optimizer, deletes the whole dword - ProtocolMTU from registry? " ( see also " test it........ !!! " thread ).

    2) YES im looking 4 huge difference. Im living for-from that. Otherwise, what is the meaning of tweaking. Optimizer gives an increase of 15-20% ( only ) with sufficient time of working and enough luck(enough enough). Microsoft, did not forget ( or something ) to put those "forgetable" values. The reason that it didnt put them, is only one : THEY ARE USELESS. Anyway, u have 2 know that there are some quickly ways to improve tyour " image ", about 30 - 50%, in an hour, (About wasting time)

    3) Thanx 4 the proposal to tweak my pc, because i dont have so much time and i have 6 more for tweaking

    4) Basically there is not poor or rich RWIN ( see above= " forgotten values " ). RWIN is managed by TAN (Time Act Need), meaning, that if u r start a download session, after a while and when the server locks your priority, automatically windows is locking all the finest tolerable values. So simple !!! So......... no need !!!.

    5) To have more bandwith that u pay for, u have to keep 2 reasons:

    a) U MUST live at the same building with your ISPs MCR (Master Control Room). Actually i mean.......... same floor........... next door..... !!!
    b) Your boyfriend is working there (Ill believe this option only)... !!!
    Yeah I knew something was up. Comcast did indeed increase my download speed to 6Mb however I wasn't getting 6Mb until using TCP Optimizer (to tune RWIN paramater). Do to having a shotty high latency broadband connection, XP was not using the best value for *my* connection (nor should it). XP uses the best value for a wide range of connections, a range *my* connection does not fit into.

    So some users (such as myself) will see rediculous increases in speed.

  8. #8
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    4) Basically there is not poor or rich RWIN ( see above= " forgotten values " ). RWIN is managed by TAN (Time Act Need), meaning, that if u r start a download session, after a while and when the server locks your priority, automatically windows is locking all the finest tolerable values. So simple !!! So......... no need !!!.


    Your right want about using rwin to pritorizing segments in a network. If a segmaent was using defaults however segment b which is more mission cirtical segment with a higher rwin they could get the priotiy without using load balancing. This could be setup via router ,or server.


    Now with the self tunning stack it does work for some people not all ocassions if you are doing more pulling then pushing then why not open the pipe in this case window size, to allow more data to go though?? Since latency will always change on a network due to traffic if you are on a misson critical machine you need that priorty forget everyone else.


    Nothing is wrtten in stone for rwin values that's part of the promblem it's up to interapation. With the optimizer I'm not sure why it's over righting that mtu value ,or just adds it in another place. Phillip would be the guy to ask about it. I'm not really sure why it would cause I don't program.
    Last edited by mccoffee; 01-27-06 at 04:37 PM.
    Comptia a+ n+

  9. #9
    Member kinkymaster's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Between the legs !
    Posts
    72
    i can continue threading, if all u " people " stop trying hacking my pc. Upstill i have attacks and scan fit from someone in yor site.......... so.......... im very sorry if i did not understand that u r about 15 years old or something. ok all u r better than me. Can u now leave in my peace plz?

  10. #10
    ♫♪ ♫♪ ♫♪ ♫♪ downhill's Avatar
    Join Date
    Jan 2000
    Location
    My Own Private Idaho
    Posts
    34,796
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    i can continue threading, if all u " people " stop trying hacking my pc. Upstill i have attacks and scan fit from someone in yor site.......... so.......... im very sorry if i did not understand that u r about 15 years old or something. ok all u r better than me. Can u now leave in my peace plz?
    Eh? Elaborate please?


    Also, back to topic. Could you give us your IP's advertised speed that your subscribed too?

  11. #11
    Administrator Philip's Avatar
    Join Date
    May 1999
    Location
    Jacksonville, Florida, United States
    Posts
    10,448
    Blog Entries
    6
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    i can continue threading, if all u " people " stop trying hacking my pc. Upstill i have attacks and scan fit from someone in yor site.......... so.......... im very sorry if i did not understand that u r about 15 years old or something. ok all u r better than me. Can u now leave in my peace plz?
    The only possible simulated "attack" from our server is a security scan, that is user generated, and has a clear disclaimer:

    http://www.speedguide.net/scan.php

    If not, I don't know what you're talking about. Your attempts to troll against the site, the TCP Optimizer and the staff will not be tolerated, unless you can produce evidence to back them up. We respect people's privacy, and we do not "hack" anyone's PCs.

  12. #12
    Certified SG Addict CableDude's Avatar
    Join Date
    Jun 2001
    Posts
    26,786
    Quote Originally Posted by ace
    Syncmaster...Is that you??

  13. #13
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    Quote Originally Posted by kinkymaster
    i can continue threading, if all u " people " stop trying hacking my pc. Upstill i have attacks and scan fit from someone in yor site.......... so.......... im very sorry if i did not understand that u r about 15 years old or something. ok all u r better than me. Can u now leave in my peace plz?

    NO one is doing that or saying that why bother to post if you can't try to understand where the other person is comming from ,or better yet take the time to try to.


    I don't get why you argue all thease so called negatives about the optimizer since the program didn't work for you how is this Sg's fault there is many factors involed with speed on the line. People have that choice to tweak or not to tweak unforuatnitly it doesn't help all people it does help a few atleast
    Comptia a+ n+

  14. #14
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9

    tcp optimizer help please

    Hi all, i just joined yesterday so forgive me if this is in the wrong place.
    My problem is that i downloaded tcp optimizer a few days ago and my speed increased dramatically, from around 800 to 2000 and more.
    However, i am now finding that i am being constantly almost disconnected, i.e. the speed will go from 2000 to almost zero, then back up again, and this happens continuously.
    When i installed tcp i simply set my speed (7200) modify all network adapters, optimal settings and apply changes.
    I have only a very basic knowledge of computers, so dont want to tweak it myself without some input from experienced users, so if anyone can help i would be very grateful.
    Thanks for reading this.

  15. #15
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    what are you basing your speed resaults on. IF it's dipping like that it could be a ram leak belive or not had a faulty stick of ram that cuased simimlar resaults. It could also be a bad dsl filter ,ro just a faulty test.

    Take a few traceroutes to a few sites paste them back here.
    Comptia a+ n+

  16. #16
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Hi thanks for reply.
    Firstly, i should have said before, that my speed was around 500 to 900 before using tcp.Before using tcp my speeds were very low, but constant, with very few times being disonnected.

    Now as you will see, my speeds have increased greatly, but i am constantly losing connection almost completely and then regaining fast speed again.
    My results from pc pitstop are good, but in between attempts i am getting messages saying "unable to test as no latency", so as you can see, it is going from fast to nothing and back again intermittently, it is the same when i am surfing, pages will load quickly and then "cannnot display page" i hope this makes sense.


    Tracing route to pcpitstop.com (64.29.201.21):

    hop # avg.ms loss% Address
    1 * 100 0.0.0.0
    2 281 195.8.10.201 (lis1-br1-gi4-0-4.cprm.net)
    3 300 195.8.0.173 (lis2-cr1-gi-12-0-0.cprm.net)
    4 307 67 213.242.71.54
    5 136 213.242.71.53
    6 139 4.69.135.174 (ae-11-11.car2.Madrid1.Level3.net)
    7 138 4.69.135.182 (ae-4-4.ebr1.Paris1.Level3.net)
    8 143 4.69.133.82 (ae-1-100.ebr2.Paris1.Level3.net)
    9 221 4.69.137.50 (ae-41.ebr2.Washton1.Level3.net)
    10 227 4.69.134.158 (ae-92-92.csw4.Washton1.Level3.net)
    11 215 4.69.134.141 (ae-91-91.ebr1.Washton1.Level3.net)
    12 235 4.69.132.85 (ae-2.ebr3.Atlanta2.Level3.net)
    13 246 4.69.134.21 (ae-7.ebr3.Dallas1.Level3.net)
    14 239 4.69.136.158
    15 243 4.68.19.67 (ae-21-79.car1.Dallas1.Level3.net)
    16 259 209.246.152.194
    17 423 67 64.29.192.230 (daa.g921.disa.datareturn.com)
    18 429 64.29.192.213 (daa.g906.p40a.datareturn.com)
    19 435 64.29.201.21 (pcpitstop.com)

    from london server results
    bandwidth test no 1 from pc pitstop dwn 1644 up 115 ping 230 ms
    bandwidth test no 2 from pc pitstop dwn 2605 up 346 ping 230ms
    bandwidth test no 3 from pc pitstop dwn 2702 up 115 ping 291ms

    from washington dc results
    bandwidth test no 1 from pc pitstop dwn 2761 up 335 ping 293 ms
    bandwidth test no 2 from pc pitstop dwn 3350 up 116 ping 294ms
    bandwidth test no 3 from pc pitstop dwn 2722 up 114 ping 281m

    to achieve these 6 results took 9 attempts as the "no latency" message appeared.
    again hope this makes some sense and hopefully i can get a fix for this, as tcp does seem to be very good, thanks.

  17. #17
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Hi again, i have just had a look at the main page and here i hope are the details of my system etc.
    1. system- mobile broadband (dongle plugs into usb port)
    2. isp- TMN (portugal) 7200kbs
    3. tcp analyser test results

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 07.29.2008 18:37
    IP address: 92.250.xx.xx

    TCP options string: 0204058c0103030301010402
    MSS: 1420
    MTU: 1460
    TCP Window: 522720 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 3
    Unscaled RWIN : 65340
    Reccomended RWINs: 65320, 130640, 261280, 522560
    BDP limit (200ms): 20909kbps (2614KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 8364kbps (1045KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 114
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

    4. windows xp
    i have tested for syware and malware and appear to be clean.
    thanks for any replies

  18. #18
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,161
    Quote Originally Posted by jimmy1959 View Post
    Hi again, i have just had a look at the main page and here i hope are the details of my system etc.
    1. system- mobile broadband (dongle plugs into usb port)
    2. isp- TMN (portugal) 7200kbs
    3. tcp analyser test results

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 07.29.2008 18:37
    IP address: 92.250.xx.xx

    TCP options string: 0204058c0103030301010402
    MSS: 1420
    MTU: 1460
    TCP Window: 522720 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 3
    Unscaled RWIN : 65340
    Reccomended RWINs: 65320, 130640, 261280, 522560
    BDP limit (200ms): 20909kbps (2614KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 8364kbps (1045KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 114
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 00000000 (0)

    4. windows xp
    i have tested for syware and malware and appear to be clean.
    thanks for any replies

    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU 1500
    TTL - 64
    TCP Receive Window - leave blank
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - uncheck
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 20
    LocalPriority - 1
    Host Priority - 1
    DNSPriority - 1
    NetbtPriority - 1
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Then select "Apply Changes" and reboot to take effect

    After reboot, post your new TCP Analyzer Report.
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

  19. #19
    Junior Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    9
    Hi thanks very much for reply, here are the new results.

    SpeedGuide.net TCP Analyzer Results
    Tested on: 07.31.2008 08:23
    IP address: 89.214.xxx.xx

    TCP options string: 0204058c0103030e01010402
    MSS: 1420
    MTU: 1460
    TCP Window: 1073725440 (NOT multiple of MSS)
    RWIN Scaling: 14
    Unscaled RWIN : 65535
    Reccomended RWINs: 65320, 130640, 261280, 522560
    BDP limit (200ms): 42949018kbps (5368627KBytes/s)
    BDP limit (500ms): 17179607kbps (2147451KBytes/s)
    MTU Discovery: ON
    TTL: 50
    Timestamps: OFF
    SACKs: ON
    IP ToS: 01010000 (80)
    Precedence: 010 (immediate)
    Delay: 1 (low delay)
    Throughput: 0 (normal throughput)
    Reliability: 0 (normal reliability)
    Cost: 0 (normal cost)
    Check bit: 0 (correct)
    DiffServ: AF22 010100 (20) - Assured Forwarding class 2, medium drop precedence (RFC 2597).

    It still seems to have the same problem, i.e. fast down to nothing and back up again, thanks for any further help.

  20. #20
    SG Enthusiast Rollingstone's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    HoChiMinh, Vietnam
    Posts
    3,161
    MTU: 1460
    MTU stays the same. I think MTU for mobile broadband (usb port) is limited at 1460.

    Try the following with TCP Optimizer:

    General Settings tab:
    Custom settings - check
    Modify All Network Adapters - check
    network adapter selection - your NIC
    MTU 1460
    TTL - 64
    TCP Receive Window - 261280
    MTU Discovery - Yes
    Black Hole Detect - No
    Selective Acks - Yes
    Max Duplicate ACKs - 2
    TCP 1323 Options:
    Windows Scaling - check
    Timestamps - uncheck

    Advanced Settings tab:
    Max Connections per Server - 10
    Max Connections per 1.0 Server - 20
    LocalPriority - 1
    Host Priority - 1
    DNSPriority - 1
    NetbtPriority - 1
    Lan Browsing speedup - optimized
    QoS: NonBestEffortLimit - 0
    ToS: DisableUserTOSSetting - 0
    ToS: DefaultTOSValue - 80
    MaxNegativeCacheTtl - 0
    NetFailureCacheTime - 0
    NegativeSOACache Time - 0
    LAN Request Buffer Size - 32768
    Then select "Apply Changes" and reboot to take effect
    Firefox Extreme Speed Edition

    What makes you: "...waking up in the morning so excited about & wanna FLY out of the door ?"

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •