Results 1 to 3 of 3

Thread: trouble with new XP install (network connection)

  1. #1

    trouble with new XP install (network connection)

    I installed windows XP last night (new puter). I have all the service packs etc. My MOBO is an ASUS A8NSLI Premium. I am using the onboard LAN to connect.

    In my system tray it says I have a network cable unplugged and one of the connections in the network connection folder has a red X through it. I have 3 other network connections. If I delete the driver (Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller) my internet connection still works and the warning goes away but once I reboot it finds it again and renames it LAN connection #8...9...10, it just keeps going up every time I delete it. If I delete it my connection still works.

    I have:
    LAN connection #2 - NVIDIA nForce Networking Controller #2 - connected
    1394 connection # 2 - 1394 Net Adapter #2 - connected
    1394 connection #3 - 1394 Net Adapter #3 - connected
    LAN #7 - Marvell Yukon 88E8001/8003/8010 PCI Gigabit Ethernet Controller -netwrok cable unplugged.

    I am also running through a Linksysy RT31P2 for my Vonage system.

    Any ideas on this? Sorry if it's confusing, I am clearly not a networking expert.

    Joe

  2. #2
    fem the retarded rabbit mccoffee's Avatar
    Join Date
    Nov 2001
    Location
    Cleveland, Ohio, United States
    Posts
    13,365
    It could be showing the red x since you are using network cable instead of 1394 or firewire

    if the internet connection is running fine it's not to worry about it's most likey what i stated above.
    Comptia a+ n+

  3. #3
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    51,024
    What you have listed is OK. You have 2x ethernet ports on your computer, and only one is plugged in. Naturally it will show the other one as not connected.

    Yes when you delete a LAN connection, which XP reloads it from plug 'n play on the reboot..it have name it "LAN +1"...with that number raising by one each time.

    If you can't stand seeing "Network connection disconnected" in the systray...simply right click the connection in your network properties, and disabled it. Or disable that network adapter in Device Manager.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

Similar Threads

  1. Wireless Connection Vs. Network Cable
    By Medeiros in forum General Broadband Forum
    Replies: 3
    Last Post: 09-23-04, 07:44 PM
  2. problem with network connection properties.
    By binqker in forum Networking Forum
    Replies: 0
    Last Post: 08-31-04, 03:45 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-01-03, 10:28 PM
  4. Problems Connection Network. Please Help
    By SprayingN20 in forum Networking Forum
    Replies: 2
    Last Post: 06-14-02, 06:23 PM
  5. Intel InBusiness Small Office Network 1.2
    By dienst in forum General Broadband Forum
    Replies: 0
    Last Post: 11-14-00, 07:51 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •