Results 1 to 2 of 2

Thread: Windows ME Internet Connection problem

  1. #1

    Windows ME Internet Connection problem

    After many years of excellent results from a 2Wire Homeportal HPNA based network, I made the jump to wireless. Now have D-link 524 router. Only changes to my 4 networked PCs was replacing network cards and removing 2Wire software.

    2 of the machines are running XP SP2, one attached with cable and one wireless...both immediately connected to the internet with the new router.

    The other 2 machines are running ME...again one hard wired to the router and one wireless. Both see the rest of the network, but get the infamous Page Cannot be Displayed message when trying to connect.

    I have spent 3 hours on the phone with friendly, patient D-Link support and search the web, all without resolution. The computers will ping 4.2.2.2 successfully, but will not connect to a site. We have tried manually assigning IP and subnet, the DHCP server, and every other TCP/IP configuration we can imagine, to no success.

    As an experiment, I upgraded the hardwired ME machine with my XP disk. As soon as it rebooted with the new operating system, it connected to the internet immediately. I can't activate the XP again, so I uninstalled it after the test. The machine again failed to connect.

    Anyone have any idea what is keeping the 2 ME machines that used to connect fine through the HPNA routher from connecting through the D-Link router?

    Thanks for any help you might provide.

  2. #2
    Elite Member ghost's Avatar
    Join Date
    Oct 1999
    Location
    Virginia
    Posts
    11,599
    Next time you get the "Page cannot be displayed," click on the link that says something like "dicover proxy settings."


    In IE, go to OPTIONS, then the CONNECTIONS tab, then click on LAN SETTINGS and place a check mark in "Automatically detect settings."

Similar Threads

  1. Internet Connection Sharing - Enable - Failed
    By antzen in forum Networking Forum
    Replies: 6
    Last Post: 02-10-08, 12:56 PM
  2. Windows XP strange behavior in file sharing
    By Raptor455 in forum General Broadband Forum
    Replies: 9
    Last Post: 11-19-03, 02:11 PM
  3. XP Users, please do not add on to this thread
    By Lobo in forum Broadband Tweaks Help
    Replies: 0
    Last Post: 04-19-02, 09:58 AM
  4. Internet Connection problem
    By Cokey in forum Network Security
    Replies: 1
    Last Post: 10-24-01, 09:36 PM
  5. Did the Government engineer a back door to Windows?
    By gmcd33 in forum General Discussion Board
    Replies: 12
    Last Post: 10-06-01, 07:01 AM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •