Results 1 to 4 of 4

Thread: ICS with wireless router (netgear624)

  1. #1
    HeWhoRoams
    Guest

    ICS with wireless router (netgear624)

    here is ideally what I would like
    <img src="http://www.gyre.co.uk/images/microsoft_ics_2.png">

    except except for a wired 'switch' i have my wireless router.

    I have it set up like this because the router chokes my connection speed, and I do not want my PC to suffer in speed just so I can come home from to wirelessly connect my laptop.

    I have internet connection sharing enabled on the main PC, going into LAN port 1 on the router.

    The laptop (w/ wireless) gets an IP address, can see the network, but does get internet access.
    The router also does not get internet access (since I cant search for a firmware update)

    the weird part is, sometimes it does work. I've gotten it to work twice. Than I go to bed, work, and come home. AND BAMMO. nothing works again.

    I've altered the router to have the IP address 192.168.0.2, because ICS demands that the second card have 192.169.0.1

    Any help would be much appreciated, my boss is going to be mad when I'm not VPNing at night to finish my work!

  2. #2
    HeWhoRoams
    Guest
    Update.

    I've narrowed the problem down to my ports not staying configured.

    I have windows media center 2005, and an ASUS n78x delux mobo

    my nvidia port is cable modem in

    and my 3 com port is out to network

    I ran the ICS wizard again, and I was able to get connectivity to my laptop (by connecting directly, I didnt feel like using the router at this point)

    so why arent my settings sticking?

  3. #3
    SG Enthusiast The Dude's Avatar
    Join Date
    Jan 2002
    Location
    CYQY
    Posts
    3,126
    I think I would ditch ICS and connect the wired PC to a LAN input on the router. The wired connection won't be restricted to the slower wireless speed and it will be much faster than the cable modems 10base-T simplex speed. Plus the desktop PC will then be on the right side of the routers firewall instead of being wide open to hackers and script kiddies.

  4. #4
    rblack2010
    Guest

    i got that to work

    I managed to get the original posters configuration to work, but I had to disable NAT and DHCP on the router.. which I assume turned it into a "wireless hub".

    My issue now is that I cannot control or monitor who access my network. I have been persuing someone setting up control on my main computer.. as it is the ICS "host". No luck so far.

    Good luck.

Similar Threads

  1. Wireless router w/external antenna
    By bregent in forum Networking Forum
    Replies: 6
    Last Post: 02-13-06, 10:50 AM
  2. Problem with VPN and alcatel 570 wireless router
    By fmacarty in forum General Broadband Forum
    Replies: 5
    Last Post: 09-19-05, 12:46 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 09-07-05, 03:49 AM
  4. For Sale: D-link Wireless Router And Card
    By ppanther68 in forum Marketplace - Buy/Sell/Trade/Hot Deals
    Replies: 4
    Last Post: 01-09-04, 01:41 AM
  5. Wireless Router to a connected to a wired cable/dsl router
    By athalon in forum Networking Forum
    Replies: 2
    Last Post: 12-05-03, 03:50 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •