Results 1 to 13 of 13

Thread: Linksys BEFSX41 1.50.18 firmware...

  1. #1
    Advanced Member crazyjw1971's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Clinton MD, USA
    Posts
    759

    Linksys BEFSX41 1.50.18 firmware...

    Has anyone had a problem with this firmware?

    I flashed my router with this firmware and had the following problems...

    1. No IDENT response when using mIRC. I disabled the "IDENT filtering" in the setup page and forwarded port 113 to the PC that has mIRC installed. Not too much of a problem except it takes up to a minute or two to connect to IRC servers. Annoying....

    2. No internet connection if I manually set the MTU to 1500. Strange...

    3. DHCP doesnt function properly. I have a laptop and I attempted to renew the IP several times and was unsuccessful...

    4. Outside FTP access was non-existant. I forwarded port 20 and 21 to the PC running the FTP server. Arghhhh!

    After fooling around with this for almost a day, I gave up and flashed it back to 1.45.3...

    Stay away from firmware 1.50.18!
    U.S. Department of Agriculture I.T. Specialist
    Ducks, chickens, pigs, and mad cows need computers too!
    A+, Net+, MCDST

  2. #2
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2000
    Location
    East Peoria,Illinois
    Posts
    32
    Go to this site and it will answer all your questions.
    http://www.dslreports.com/forum/linksys

  3. #3
    Regular Member illestdynasty's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    412
    Quote Originally Posted by crazyjw1971
    Has anyone had a problem with this firmware?

    I flashed my router with this firmware and had the following problems...

    1. No IDENT response when using mIRC. I disabled the "IDENT filtering" in the setup page and forwarded port 113 to the PC that has mIRC installed. Not too much of a problem except it takes up to a minute or two to connect to IRC servers. Annoying....

    2. No internet connection if I manually set the MTU to 1500. Strange...

    3. DHCP doesnt function properly. I have a laptop and I attempted to renew the IP several times and was unsuccessful...

    4. Outside FTP access was non-existant. I forwarded port 20 and 21 to the PC running the FTP server. Arghhhh!

    After fooling around with this for almost a day, I gave up and flashed it back to 1.45.3...

    Stay away from firmware 1.50.18!
    Use Firmware 1.51.0 its been the most stable firmware by far. Believe me, I've tried them all.

    MSI 990FXA-GD80v2
    AMD FX-8350 @ 4.62ghz
    16GB DDR3 @ 1866 8-9-9-24 1.5v
    2 x 150gb WD Raptors in Raid 0
    750GB WD Black
    500GB WD Black
    1TB WD Ultra USB3 ext
    Sapphire 7970
    Windows 8.1 Pro x64

  4. #4
    Advanced Member crazyjw1971's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Clinton MD, USA
    Posts
    759
    Where did you get it from? This is for a BEFSX41 correct?
    U.S. Department of Agriculture I.T. Specialist
    Ducks, chickens, pigs, and mad cows need computers too!
    A+, Net+, MCDST

  5. #5
    Advanced Member crazyjw1971's Avatar
    Join Date
    Dec 2000
    Location
    Clinton MD, USA
    Posts
    759
    Thanks illest, but...

    I upgraded to this firmware last night and everything was fine except I was still having a IDENT Port 113 problem. I went back to 1.45.7.
    U.S. Department of Agriculture I.T. Specialist
    Ducks, chickens, pigs, and mad cows need computers too!
    A+, Net+, MCDST

  6. #6
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,943
    Anyone using SNET/SBC/Yahoo DSL....in the past couple of weeks I ran into huge problems with SX routers running the 1.50 firmware.
    Slow
    3 out of 4 websites simply won't come up, yet a few basic ones like Google and Yahoo will. And...ONLY if I disable MTU, as leaving MTU set to the standard 1492 simply shuts down all web access.

    I don't know what the issue is...I fiddled around a lot, can't get 1.50 working correctly anymore with the DSL around here as of a few weeks ago. So customers that I had upgraded to 1.50 in the past few months, I flashed back to 1.45.7, and routers that I did new setups with that had 1.50 out of the box, such as a client last week...I flashed back to 1.45.7.

    There is a beta 1.52 floating around out there...I'm not going to try it though.
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  7. #7
    Regular Member illestdynasty's Avatar
    Join Date
    Dec 2001
    Location
    Richmond, VA
    Posts
    412
    Quote Originally Posted by YeOldeStonecat
    Anyone using SNET/SBC/Yahoo DSL....in the past couple of weeks I ran into huge problems with SX routers running the 1.50 firmware.
    Slow
    3 out of 4 websites simply won't come up, yet a few basic ones like Google and Yahoo will. And...ONLY if I disable MTU, as leaving MTU set to the standard 1492 simply shuts down all web access.

    I don't know what the issue is...I fiddled around a lot, can't get 1.50 working correctly anymore with the DSL around here as of a few weeks ago. So customers that I had upgraded to 1.50 in the past few months, I flashed back to 1.45.7, and routers that I did new setups with that had 1.50 out of the box, such as a client last week...I flashed back to 1.45.7.

    There is a beta 1.52 floating around out there...I'm not going to try it though.
    the 1.52 beta you speak of is actually the best version I've used yet. Fastest,stablest,etc

    MSI 990FXA-GD80v2
    AMD FX-8350 @ 4.62ghz
    16GB DDR3 @ 1866 8-9-9-24 1.5v
    2 x 150gb WD Raptors in Raid 0
    750GB WD Black
    500GB WD Black
    1TB WD Ultra USB3 ext
    Sapphire 7970
    Windows 8.1 Pro x64

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    2
    i have befsx41 and my router seems to dropp the connectin every ten min.

  9. #9
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2

    Where is this firmware?

    I've been looking all over the place and I can't find that 1.45.7 firmware. I'm having the exact same problem with 1.50.18 as everyone else... it basically refuses to play nice with PPPOE.

    The closest I've found is 1.45.3.

    Does anyone have a link? Or wanna e-mail me that firmware? zanriel@orderoftwilight.com.

    Thanks!

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    2
    I finally found firmware that works. I was having the same problem everyone else was having with DSL not working with that router.

    However, 1.45.3 works fine. The one I ended up using, however, was 1.50.9, which also works flawlessly.

    It turns out that as far as I can tell, there is no 1.45.7 version for that particular router. The one I found was here:

    ftp://ftp.linksys.com/pub/network/

  11. #11
    Moderator YeOldeStonecat's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    Somewhere along the shoreline in New England
    Posts
    50,943
    Quote Originally Posted by Zanriel
    It turns out that as far as I can tell, there is no 1.45.7 version for that particular router. ]
    It's the most stable one out there. Can find many links for it. Here's one, Flogater from DSL Reports has many threads on the SX firmware versions.
    http://www.broadbandreports.com/r0/d...7_001_code.zip

    Also 1.53 firmware if you wish to try...
    http://www.speedguide.net/~brian/Linky153.zip
    MORNING WOOD Lumber Company
    Guinness for Strength!!!

  12. #12
    SG Enthusiast TrevGlas's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Missouri
    Posts
    3,177
    I updated to the 1.53 set and I havent had that problem since.
    Asus p4p800 Deluxe Mobo - Pentium 4 3.2 @ 3.6 - Thermaltake Spark7 HSF - Geil Golden Dragon PC3200 - ATI Radeon x850 XT PE 256mb - Maxtor 120 GB 8mb cache - Sound Blaster Live! 5.1 - Altec Lansing 5.1 Sattelites w/sub - Cooler Master Cavalier 3 case

  13. #13
    Junior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    3
    shouldn't this be in the router forum?

Similar Threads

  1. Problem Updating Linksys WRT54G Firmware
    By hjm357 in forum Networking Forum
    Replies: 3
    Last Post: 06-28-05, 03:17 PM
  2. Linksys BEFRS411 firmware
    By jrizzy in forum Networking Forum
    Replies: 3
    Last Post: 04-08-02, 09:39 PM
  3. Linksys BEFSR81 firmware
    By Echo in forum Networking Forum
    Replies: 3
    Last Post: 03-15-02, 06:30 AM
  4. Linksys BEFSR41 1.42 Public FIRMWARE Update
    By HalfLifer in forum General Discussion Board
    Replies: 7
    Last Post: 01-31-02, 04:42 PM
  5. Linksys 1.38 Firmware Upgrade?????
    By richjt in forum Networking Forum
    Replies: 4
    Last Post: 01-22-01, 05:39 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •