Results 1 to 10 of 10

Thread: My PSU is dead

  1. #1
    Murders & Executions Cypher's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Returning video tapes
    Posts
    2,717

    Unhappy My PSU is dead

    I had an Antec True 430 in rig 2, and I added more fans to the fan only line than I should have over the summer. It was working fine (except that line) than two of the fans gave out and it started rebooting randomly. Today I came home and it was reving high and low so I had to pull the plug on her for now. I'll have to go to Compusa and pick up a new one this weekend. I killed a perfectly good PSU is what it boils down to. May she rest in pieces.

  2. #2
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Roanoke, VA
    Posts
    182

    Re: My PSU is dead

    Originally posted by cyPHer_138
    I had an Antec True 430 in rig 2, and I added more fans to the fan only line than I should have over the summer. It was working fine (except that line) than two of the fans gave out and it started rebooting randomly. Today I came home and it was reving high and low so I had to pull the plug on her for now. I'll have to go to Compusa and pick up a new one this weekend. I killed a perfectly good PSU is what it boils down to. May she rest in pieces.
    hey man you said that it reboots randomly b/c of the bad psu? my com, prob read my threads, reboots randomly. how can i test my psu to see if it's bad?
    *~*Killing Machine*~*
    P4 2.53ghz | 512mb PC2700 DDR | ASUS P4S8X Mobo | ATI Radeon 9700 Pro | Soundblaster Live 5.1 Platinum w/ Live Drive | WD 120gig Hd | Maxtor 80gig Hd | Plextor PX-504A/SW 4x DVD-R | Plextor 48x24x48 CD-R | ThermalTake Xaser II Case / 430watt Antec Truepower PSU | Win2K Pro | HP 18.1" LCD Screen

    *~*Backup Computer*~*
    Celeron 400mhz | 256mb of pc100 | Maxtor 80gig Hd | nVidia TNT | ASUS Mobo | Sony 48x24x48 CD-R | Sony 52x CD-Rom | Win2K Pro | Sony Trinitron 17in Flat Screen

  3. #3
    Murders & Executions Cypher's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Returning video tapes
    Posts
    2,717
    If you have access to a multi meter you could check the rails on it.
    Because I overloaded the fan only line on mine I knew it's days were numbered. Than theres the reving, reboots and certain fans going out. All signs point to the PSU. I'll look at your thread later and see if I see anything in it that might help.

  4. #4
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Roanoke, VA
    Posts
    182
    Originally posted by cyPHer_138
    If you have access to a multi meter you could check the rails on it.
    Because I overloaded the fan only line on mine I knew it's days were numbered. Than theres the reving, reboots and certain fans going out. All signs point to the PSU. I'll look at your thread later and see if I see anything in it that might help.
    i'll see if i can find anyone with a meter. thanks cypher!
    *~*Killing Machine*~*
    P4 2.53ghz | 512mb PC2700 DDR | ASUS P4S8X Mobo | ATI Radeon 9700 Pro | Soundblaster Live 5.1 Platinum w/ Live Drive | WD 120gig Hd | Maxtor 80gig Hd | Plextor PX-504A/SW 4x DVD-R | Plextor 48x24x48 CD-R | ThermalTake Xaser II Case / 430watt Antec Truepower PSU | Win2K Pro | HP 18.1" LCD Screen

    *~*Backup Computer*~*
    Celeron 400mhz | 256mb of pc100 | Maxtor 80gig Hd | nVidia TNT | ASUS Mobo | Sony 48x24x48 CD-R | Sony 52x CD-Rom | Win2K Pro | Sony Trinitron 17in Flat Screen

  5. #5
    Murders & Executions Cypher's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Returning video tapes
    Posts
    2,717
    It's definatly a driver issue. When I don't clean install them here's what I do:
    First DL Driver Cleaner 2.6 from here
    http://www.driverheaven.net/#article_7721
    You'll have to register to do so but it's a great site so it's worth it.
    Uninstall display drivers from CP and reboot as prompted.
    Run the ATI uninstall.exe in C: Program Files/ATI Technologies/uninstalAll.
    Reboot to safe mode and run driver cleaner for ATI than go to tools and choose .cab cleaner
    Reboot and install latest drivers.

  6. #6
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Roanoke, VA
    Posts
    182
    are you talking about my video card thread? if so i meant this thread WinXP Rebooting Problem. let me know if you know of anything. thanks again man!
    *~*Killing Machine*~*
    P4 2.53ghz | 512mb PC2700 DDR | ASUS P4S8X Mobo | ATI Radeon 9700 Pro | Soundblaster Live 5.1 Platinum w/ Live Drive | WD 120gig Hd | Maxtor 80gig Hd | Plextor PX-504A/SW 4x DVD-R | Plextor 48x24x48 CD-R | ThermalTake Xaser II Case / 430watt Antec Truepower PSU | Win2K Pro | HP 18.1" LCD Screen

    *~*Backup Computer*~*
    Celeron 400mhz | 256mb of pc100 | Maxtor 80gig Hd | nVidia TNT | ASUS Mobo | Sony 48x24x48 CD-R | Sony 52x CD-Rom | Win2K Pro | Sony Trinitron 17in Flat Screen

  7. #7
    Murders & Executions Cypher's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Returning video tapes
    Posts
    2,717

  8. #8
    Regular Member
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Roanoke, VA
    Posts
    182
    Originally posted by cyPHer_138
    I was referring to this one:
    http://forums.speedguide.net/showthr...hreadid=129969
    i've since then uninstalled and reinstalled drivers but haven't run 3dmark03 again yet. i will soon and post if the problems were fixed.

    did you have any suggestions on the winsp rebooting problem?
    *~*Killing Machine*~*
    P4 2.53ghz | 512mb PC2700 DDR | ASUS P4S8X Mobo | ATI Radeon 9700 Pro | Soundblaster Live 5.1 Platinum w/ Live Drive | WD 120gig Hd | Maxtor 80gig Hd | Plextor PX-504A/SW 4x DVD-R | Plextor 48x24x48 CD-R | ThermalTake Xaser II Case / 430watt Antec Truepower PSU | Win2K Pro | HP 18.1" LCD Screen

    *~*Backup Computer*~*
    Celeron 400mhz | 256mb of pc100 | Maxtor 80gig Hd | nVidia TNT | ASUS Mobo | Sony 48x24x48 CD-R | Sony 52x CD-Rom | Win2K Pro | Sony Trinitron 17in Flat Screen

  9. #9
    SG Elite
    Join Date
    Dec 2001
    Posts
    29,517
    Well...gonna go buy a new one or what?

  10. #10
    Murders & Executions Cypher's Avatar
    Join Date
    Jul 2002
    Location
    Returning video tapes
    Posts
    2,717
    Yeah I picked up a 500watt one for $50 at Compusa. Yesterday I had a BIOS issue with rig 1 so I was completely computer less for a while there. I came close to getting that Abit but I decided I'm so sick of buying hardware lately I'd wait for an RMA. As I was getting ready to pack it up I cleared it the CMOS one more time and got it back up and running. I'm gonna try to hold out until they get BTX and 64-bit out and bug free before I upgrade again. Besides I have other things to spend my money on for now.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •