Results 1 to 8 of 8

Thread: Happy Shinobi Tweak - New Windows XP Tweak? Will it make your computer faster?

  1. #1
    A+, S+, M+, C+, CySA+ Shinobi's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South Carolina
    Posts
    4,438
    Blog Entries
    1

    Question Happy Shinobi Tweak - New Windows XP Tweak? Will it make your computer faster?

    I haven't read about this one anywhere. I got Windows XP Home on one of my clients on my Network,
    with a Happy Duron 1.3 GHZ cpu.
    I went into System Properties-> Advanced -> then pressed the Environment Variables button.
    Then I saw in the System variables pane with a entrty of: NUMBER_OF_PROCESSORS 1.
    I switch this number to "2" and Windows XP is a lot faster! "Apps" and "windows" open faster...
    this could just be a "timing increase" on the cpu or something like that...
    I think Windows XP resets this Variable change after you restart the computer.

    Tried to moved the number to "3" and it slows things down..
    don't think it is a "overclock" because I don't see my CPU Temp any higher...

    Any comments or fellow 'tech' reasons welcomed...
    Be Happy 2 day.
    Shinobi
    _______________________________________________
    Vendor neutral certified in IT Project Management, IT Security, Cisco Networking, Cisco Security, Wide Area Networks, IPv6, IT Hardware, Unix, Linux, and Windows server administration

  2. #2
    Idolized Industry Killer §I€MFKR™'s Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Asphalt Wasteland
    Posts
    3,567
    Interesting, Hummmmm? I changed it, It does seem to be speedy. What would this do?
    Bone, Brain, And Co*k
    Silence For My Revelry

  3. #3
    Idolized Industry Killer §I€MFKR™'s Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Location
    Asphalt Wasteland
    Posts
    3,567
    If you open the perfmon in XP and check the performance it's show a differnece between the two settings. Hummm?

    In case you didn't know. Start/Run perfmon
    Bone, Brain, And Co*k
    Silence For My Revelry

  4. #4
    A+, S+, M+, C+, CySA+ Shinobi's Avatar
    Join Date
    Jan 2001
    Location
    South Carolina
    Posts
    4,438
    Blog Entries
    1
    Haven't looked at any "stats" yet... wondering if the cpu load is up higher... the one thing is, that at least there isn't any more heat on my cpu, so thats good. I see there is a lot of people
    l@@king at this thread, if anyone would like to post your finding, please do so. Like to hear your input.

    Later,
    Shinobi.
    _______________________________________________
    Vendor neutral certified in IT Project Management, IT Security, Cisco Networking, Cisco Security, Wide Area Networks, IPv6, IT Hardware, Unix, Linux, and Windows server administration

  5. #5
    Member
    Join Date
    May 2000
    Location
    edmond,ok
    Posts
    71
    Computer startups and Internet Explorer open much more quickly. No increase in case temperature. Processor intensive functions such as speech recognition appear to be operating normally, perhaps faster than they normally did.

    Since no one on the other forum would answer this question, would you please tell me the disadvantages and advantages of hibernating versus standby mode?

  6. #6
    Senior Member Sid's Avatar
    Join Date
    Sep 2000
    Location
    Hell's Kitchen
    Posts
    5,174
    Originally posted by soonerfan
    would you please tell me the disadvantages and advantages of hibernating versus standby mode?
    Look here

  7. #7
    SG Enthusiast TrevGlas's Avatar
    Join Date
    Jul 2003
    Location
    Missouri
    Posts
    3,177
    Hmm shinobi I tried your "tweak" I didn't notice any difference, and if there is any diff. it was negligible. Anybody here know more about this than I do? Cmon YOSC try this out tell us what you think :P. Honestly I didn't notice any peformance increase, it might be all in your head. LOL j/k

    Trev

  8. #8
    Regular Member WolfgangPC's Avatar
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    Canada
    Posts
    221
    Hey, I went into mine and it already said 2, for the number of proccesors??Any ideas why?And should I try to change it to 3??
    ...If Wile E. Coyote had enough money to buy all that ACME crap,why didn't he just buy dinner???..

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •