Results 1 to 6 of 6

Thread: Is this HD bench a little low?

  1. #1
    Registered User Massa's Avatar
    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Houston, TX
    Posts
    2,432

    Is this HD bench a little low?



    This is a Western Dgital SE 80gig with the 8mb buffer. I have it running on a Promise Ultra133 TX2 ATA/133 PCI contoller card. Any suggestions or comments?


    Thanks,

    Massa

  2. #2
    SCSI Dude Faust's Avatar
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    8,725
    drive is partitioned (more than one partition)? recent drive defrag?

    honestly, Sandra's HDD benchmarks are notoriously unreliable. varies every time you benchmark, and if you have multiple partitions, it can monkey with the results.

    looks like you are running winXP (?), so HDTach wont work for you (it;s probably the best and most relaible out of all the synthetic benchmarks).

    you can also try ATTO to benchmark the drive.

    don;t have the link offhand, but i am sure one of the other helpful guys around here can help you out with that.
    "Today is a black day in the history of mankind."

    - Leo Szilard

  3. #3
    Senior Member loop2kil's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    5,231
    Originally posted by Faust
    drive is partitioned (more than one partition)? recent drive defrag?

    honestly, Sandra's HDD benchmarks are notoriously unreliable. varies every time you benchmark, and if you have multiple partitions, it can monkey with the results.

    looks like you are running winXP (?), so HDTach wont work for you (it;s probably the best and most relaible out of all the synthetic benchmarks).

    you can also try ATTO to benchmark the drive.

    don;t have the link offhand, but i am sure one of the other helpful guys around here can help you out with that.
    I use HDtach with winxp and it seems to work ok....or are the results just fubared because of xp?

  4. #4
    SCSI Dude Faust's Avatar
    Join Date
    Apr 2000
    Location
    Huntington Beach, CA
    Posts
    8,725
    I use HDtach with winxp and it seems to work ok....or are the results just fubared because of xp?

    i was under the assumption that you needed to buy/register HDTach for it to work with a NT-based OS (which you probably have). but since he (Massamune) hadn;t used it, i assumed he didnt have the full version.
    "Today is a black day in the history of mankind."

    - Leo Szilard

  5. #5
    Senior Member loop2kil's Avatar
    Join Date
    Jun 2000
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    5,231
    Originally posted by Faust
    i was under the assumption that you needed to buy/register HDTach for it to work with a NT-based OS (which you probably have). but since he (Massamune) hadn;t used it, i assumed he didnt have the full version.
    Mine is registered, so that might be it then

  6. #6
    Resident Atheist Dan's Avatar
    Join Date
    Jul 2000
    Location
    Orangevale ,Ca
    Posts
    18,684
    I have the same HDD & a promise controller .
    and using WIN2k pro,here is what I get.

    very similar score,I have no partitions on this drive.
    my promise controller is built in to my mobo and it's ata100.
    and I'm using 2003 sandra standard v 9.44

    and remember also,that this drive is ata100 not 133.

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •