PDA

View Full Version : System won't startup



Cameron203
09-04-02, 12:56 AM
Hey my neighbor gave me her computer after she got a new one. She said that someone told her lighting had hit the computer. I don't think so though. When I hook it up though it will not boot even to the bios, could the video card be bad, the monitor says no signal. Sounds like the HD is not turning though but even if a HD is bad on a computer won't it still boot into the bios?

cy
09-04-02, 12:58 AM
Originally posted by Cameron203
Hey my neighbor gave me her computer after she got a new one. She said that someone told her lighting had hit the computer. I don't think so though. When I hook it up though it will not boot even to the bios, could the video card be bad, the monitor says no signal. Sounds like the HD is not turning though but even if a HD is bad on a computer won't it still boot into the bios?

check MB/CPU, but i think it's the MB gone

Cameron203
09-04-02, 01:02 AM
how can i check it

UnitedWeStand
09-04-02, 01:11 AM
Its prolly the PSU.

Cameron203
09-04-02, 01:14 AM
No the power supply works fine. I am looking at it now and the fan isn't working could this prevent it from booting up???



Nevermind i got the fan working???? The one plug was bad i guess. Still doesn't boot though>

I hear the HD cutting on and off now its quiet but working.

Cameron203
09-04-02, 01:27 AM
Hey how can i see if it is the mobo and not the video card??

LT-73
09-04-02, 01:44 AM
Try a different vid card? i know you've got a crappy PCI vid card somewhere in that closet. Just switch em and see.

§I€MFKR™
09-04-02, 01:47 AM
Originally posted by Cameron203
No the power supply works fine. I am looking at it now and the fan isn't working could this prevent it from booting up???



Nevermind i got the fan working???? The one plug was bad i guess. Still doesn't boot though>

I hear the HD cutting on and off now its quiet but working.

How do you know the PSU is fine?:D

Cameron203
09-04-02, 02:04 AM
Tried a different vid card and yes i did have a pci card laying around LOL still doesn't work

Hybird reason I thought the power supply was good was because fan was on it powered up hd turned on cd rom opened and closed.

I tested it too with volt meter

Could it still be bad?

§I€MFKR™
09-04-02, 02:11 AM
Originally posted by Cameron203
Tried a different vid card and yes i did have a pci card laying around LOL still doesn't work

Hybird reason I thought the power supply was good was because fan was on it powered up hd turned on cd rom opened and closed.

I tested it too with volt meter

Could it still be bad?

Most likely if you tested all points with a V-Meter then its fine. Is that the puter with that tek** mobo?, can't remember the name. The one you were talking about a while back. The Baby AT mobo?

LT-73
09-04-02, 02:12 AM
Yeah, sounds like that mobo's a keychain now. Sorry bud, you lost the patient.

Cameron203
09-04-02, 02:17 AM
No its not hybird this is a new one or should i not talk about the deceased like that. No I work at UPS and got my neighbor a dell pretty cheap well I don't know if you guys would think so but for that she gave me her computer that she thinks lightning hit i just wanted it for scrap parts anyways instead of her throwing it away but i found out the mobo is the MS-6191 ATX IR2 mainboard is one of our system board to implement the AMD-750 chipset (AMD-751 and AMD-756), which supports a single Slot A for AMD Athlon ® processor.

So if it is ATX does this mean i could get a cheap ATX mobo and throw it in there?

LT-73
09-04-02, 02:20 AM
Yup ! :nod: but if you wanna use the same cpu, it's gotta be a slot A mobo.

Cameron203
09-04-02, 02:28 AM
ok hey here is the dell computer i got her you think this was a good price?

Dimension 8200 P4 2.26 GHz 533fsb
512 MB RDRAM PC800
Multimedia Keyboard
64MB Geforce MX Graphics Card w/tv-out
80 GB 7200 rpm Ultra ATA HD
3.5 inch floppy
Microsoft Windows XP Home
Ethernet Card 10/100
56K modem
SB! Live 1024 Digital Sound Card
Harmon Kardon Speakers w/Woofer
Norton AV 2002
MS Works Suite 2002 w/ Office XP for teachers and Students
3 Year Warrenty
USB 2.0 Adapter
Dell 2 button scroll mouse
And some speed up tech support on top

all for 1223.46 that is with shipping and tax

No monitor though She already had a 19"

Dell has a pretty good name for oem

§I€MFKR™
09-04-02, 02:29 AM
Hey, Chances are its dead, This is a long shot but, if you have a xtra cmos battery around toss it in there and light that firecracker, ya never no.:D

Cameron203
09-04-02, 02:30 AM
too late now shes in pieces already looking for another ATX slot A mobo to throw in there

§I€MFKR™
09-04-02, 02:31 AM
Oh, Make sure you double check all connections.wiggle them, pull em off, put them back in, and do a little dance for support of the puter gods.:D

LT-73
09-04-02, 02:33 AM
Originally posted by Hybridmonolith
Oh, Make sure you double check all connections.wiggle them, pull em off, put them back in, and do a little dance for support of the puter gods.:D

I agree ! Something might be loose or the cmos battery is dead. In which case you might still be lucky. If not, give that mobo the hammer and get another atx slot a mobo and toss it in there !

Cameron203
09-04-02, 02:41 AM
tested that too the battery is pulling 3.073 Volts so its good

hey what do you think about the dell too much or what?

§I€MFKR™
09-04-02, 02:46 AM
Originally posted by Cameron203
tested that too the battery is pulling 3.073 Volts so its good

hey what do you think about the dell too much or what?

Yeah, I like Dell, for a manufactureed PC. In the Pre-Manufactured world of PC's thats a nice one for a good price.:D

Cameron203
09-04-02, 02:57 AM
Why doesn't trusted sites like new egg and google have slot a motherboards??+

As a matter of fact who does?

LT-73
09-04-02, 02:57 AM
Yeah, it's not a bad pc. Even tho i hate Dell and (ugh) Gateway, but if anything, i think Dell is a better pc.

(i'm only saying this cuz my g/f has a new Dell ) ;) j/k

LT-73
09-04-02, 02:58 AM
Originally posted by Cameron203
Why doesn't trusted sites like new egg and google have slot a motherboards??+

As a matter of fact who does?

You check out pricewatch?

§I€MFKR™
09-04-02, 03:04 AM
Asus 10.00 bucks LOL Right Here (http://store.yahoo.com/justdeals/asp2lenwbuil.html)

§I€MFKR™
09-04-02, 03:05 AM
Hey, What CPU is in that?:D

Cameron203
09-04-02, 03:09 AM
Man with pricewatch you have to shift through all the junk sites and generic parts i don't really care for them but when you do find something its good

Since you brought it up Dell vs. Gateway
I myself have never owned either but in my humble experience Gateway ate Dells ass up

The system I just posted was my neighbors that i got her through my employee discount program

I got this system for my gf dad for 852.00 with tax and shipping

Gateway 500s
Intel P4 2.0ghz 400fsb
40GB HD 7200rpm
128 mb Nvidia Mx440
256 mb DDR PC2100 ram
17 inch flat screen monitor
MS Works Suite 2002
Norton AV 2002
Windows XP Home
CD Burner 24x12
multimedia keyboard 2 button scroll optical mouse
Boston Acoustic Speakers W/ sub woofer which sound great!
SoundBlaster Audigy Audio w/ IEEE 1394 (FireWire) and Pinnacle Express

And I swear to you I don't know if its the DDR vs. RDRAM or Gateway vs. Dell but the Gateway feels so much faster boot processes everything

Cameron203
09-04-02, 03:09 AM
Hey Hybird it a Athlon 700mhz cpu
It says on the cpu AMD-K7 700MTR51B
Hey Hybird by the way thanks I looked at you link and it referred to the slot a as a slot 1 search for that and i am getting all kinds of results

§I€MFKR™
09-04-02, 03:14 AM
Originally posted by Cameron203
Hey Hybird it a Athlon 700mhz cpu

Hey Hybird by the way thanks I looked at you link and it referred to the slot a as a slot 1 search for that and i am getting all kinds of results


OK, right here and OC the sh*t out of that thing.

Da Link (http://www.package2you.com/details.htm?productid=PS-1791)

LT-73
09-04-02, 03:16 AM
The man strikes again! Yo go Hybrid !!

Hey cameron, that's not a bad pc you got for your g/f's dad !

§I€MFKR™
09-04-02, 03:18 AM
There i changed the link above. $35.00 bucks. Not Bad:D

Cameron203
09-04-02, 03:19 AM
I swear I am not just saying that either its either the ddr or the rdram or it being a gateway or a dell but the gateway processes everything so much quicker

Yea i get a bigger discount with gateway. Ups is a good gig seeing i get 20% off my nextel bill too

Now i just wish they would give discounts at newegg for ups employees maybe i will schedule a meeting about that

Hey hybird thanks do you know where i can buy that

Cameron203
09-04-02, 03:21 AM
Damn you are good hybird i was typing that the other link was to a discontinued and when i hit submit the link was fixed

§I€MFKR™
09-04-02, 03:25 AM
Originally posted by Cameron203
Damn you are good hybird

Thats what she said :D

Cameron203
09-04-02, 03:25 AM
Hey hybird how can i be sure that it will work with my processor I know that it says support for AMD 700 but with 200fsb did amd make any other fsb'es for their processors

Even so won't it just only run at the fsb that it has just like putting 133mhz sdram in a mobo that only supports 100mhz sdram it will still work right?

Cameron203
09-04-02, 03:27 AM
Whoa one sec before we send in the clowns the link you have here is for a socket a processor n http://www.package2you.com/details.htm?productid=PS-1791ot slot a

§I€MFKR™
09-04-02, 03:28 AM
Oh Sh*t, Good catch, must have smoked to much tonight.

§I€MFKR™
09-04-02, 03:32 AM
OK , I made it up to ya.:D Da Link (http://store.yahoo.com/justdeals/ficazmotsocv3.html)

Cameron203
09-04-02, 03:33 AM
Man I can't find a atx mobo for a AMD slot A 700mhz

Cameron203
09-04-02, 03:36 AM
Damn you must have smoked alot that is still a socket A LOL

§I€MFKR™
09-04-02, 03:42 AM
Originally posted by Cameron203
Damn you must have smoked alot that is still a socket A LOL

Oops wrong link here this is it for sure.:D


Da Link (http://store.yahoo.com/justdeals/ficsdmain.html)

Cameron203
09-04-02, 03:44 AM
AMD Duron™ Socket A 600~950MHz@200MHz FSB
AMD Athlon™ Socket A 700MHz~1.3GHz@200MHz FSB
AMD Athlon™ Socket A 1GHz~1.33GHz and up @266MHz FSB

That is from the link you posted.

Why doesn't Abit make slot a mobo's

Brk
09-04-02, 03:45 AM
Originally posted by Hybridmonolith
Oh Sh*t, Good catch, must have smoked to much tonight.

I truly hope you're meaning Camels or Winstons or...even Kools, and not that evil cannabis plant.



:D

§I€MFKR™
09-04-02, 03:46 AM
Originally posted by Recondite
I truly hope you're meaning Camels or Winstons or...even Kools, and not that evil cannabis plant.



:D


LOL, Never heard of it.:D

BTW Cam, I fixed the link, your new Mobo:D

Cameron203
09-04-02, 03:46 AM
I don't think that mobo is overclockable is it?

Man why doesn't abit or asus make some slot a mobo's

UnitedWeStand
09-04-02, 03:48 AM
http://search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&MfcISAPICommand=GetResult&query=Slot+A&categoryid=&ht=1&category2=4613&SortProperty=MetaEndSort&BasicSearch=

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2049962378

§I€MFKR™
09-04-02, 03:50 AM
Originally posted by UnitedWeStand
http://search.ebay.com/search/search.dll?cgiurl=http%3A%2F%2Fcgi.ebay.com%2Fws%2F&MfcISAPICommand=GetResult&query=Slot+A&categoryid=&ht=1&category2=4613&SortProperty=MetaEndSort&BasicSearch=

There you go, There are some Abit's there, Good prices too.


Good Find United.:nod:

UnitedWeStand
09-04-02, 03:53 AM
Originally posted by Hybridmonolith
There you go, There are some Abit's there, Good prices too.


Good Find United.:nod: I love ebay. had some stuff going and decided to type in slot A, then bam..
hope you get a good board.. everything I get from ebay works well.

UnitedWeStand
09-04-02, 03:57 AM
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2050934477

Cameron203
09-04-02, 04:00 AM
I am sold now where can i buy that now right now

Cameron203
09-04-02, 04:01 AM
Hybird when I start a thread and you get involved its like the calvery comes out of the woodworks

Cameron203
09-04-02, 04:11 AM
anyone know where i can get one of those now

UnitedWeStand
09-04-02, 04:20 AM
Originally posted by Cameron203
anyone know where i can get one of those now Yeah I got one in my back pocket ;) JAAAAAAAAAUST kidding..
dude you are anxious.

Cameron203
09-04-02, 04:30 AM
yes because i have some buyers for this and my hp so i can put that towards my wanna be hybirds puter

§I€MFKR™
09-04-02, 04:33 AM
I've been lookin everywhere, I found the Abit but they want 159.00 for it. Fu*ckin crazy.:D

Cameron203
09-04-02, 04:36 AM
Yea i know i am willing to go with any board that is overclockable

Cameron203
09-04-02, 04:52 AM
Does anyone know of a slot a mobo that is overclockable and not so expensive

UnitedWeStand
09-04-02, 05:14 AM
Originally posted by Cameron203
Does anyone know of a slot a mobo that is overclockable and not so expensive I'm lookin on ebay. I found one but its fairly cheap.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1
you have to click on buy it now..
or you can wait it out and hope you win.
my advice, buy now.

Cameron203
09-04-02, 05:20 AM
hey thats not bad at all i like it hey can i just go to asus web site and get the current bios?

UnitedWeStand
09-04-02, 05:29 AM
nope not for that board.. its abit.. besides it have a bios that allows you to adjust cpu frequency,
Cameron how old are you. you ask quite a few questions.. some don't make sense to me, I wonder if you swat wacky tabacky. the link I posted takes you to an ABIT board.

Cameron203
09-04-02, 05:36 AM
i think your smoking crack again the link you posted is an asus board LOL http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1..

oh and i'm 22

§I€MFKR™
09-04-02, 05:50 AM
Yeah, That link is a Asus. Buy that board, I don't think that you will find any thing else.:D


Good Find United, I always forget about E-Bay;)

UnitedWeStand
09-04-02, 06:00 AM
waking up..
here ya go under 60 bucks.
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2049617847#BID1
buy it now it will be 49.95+11.50 shipping

Cameron203
09-04-02, 06:00 AM
Hybird thank god your back. Hey one more question. I have seen the lack of slot A boards. So I was thinking on pricewatch there are some cheap mobo combos such as this

and this Duron
.
http://www.tufshop.com/store/product858.html

Would this be better to get than the board on ebay

Cameron203
09-04-02, 06:03 AM
United its a slot a not a socket a. LOL

§I€MFKR™
09-04-02, 06:05 AM
Originally posted by Cameron203
Hybird thank god your back. Hey one more question. I have seen the lack of slot A boards. So I was thinking on pricewatch there are some cheap mobo combos such as this

and this Duron
.
http://www.tufshop.com/store/product858.html

Would this be better to get than the board on ebay

Thankx, but looks like United hooked you up, thats a good deal on that board. As for the combo's, you can get some nice one's for a good price.:D

Cameron203
09-04-02, 06:07 AM
No the link united posted was for a socket A mobo

UnitedWeStand
09-04-02, 06:08 AM
Originally posted by Cameron203
United its a slot a not a socket a. LOL I need some ICED TEA back back in ten Minutes

§I€MFKR™
09-04-02, 06:09 AM
Originally posted by Cameron203
No the link united posted was for a socket A mobo

Not the Asus.:D The first one

THIS ONE (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1)

Just use the CPU Stand from the old Mobo.:D

Cameron203
09-04-02, 06:11 AM
I just don't think that auction is going to end at that I think it will go alot higher. Judging by the ended items.

UnitedWeStand
09-04-02, 06:13 AM
Dude Just buy this board.. Or someone is gonna spank your ass.

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1

§I€MFKR™
09-04-02, 06:13 AM
Originally posted by Cameron203
I just don't think that auction is going to end at that I think it will go alot higher. Judging by the ended items.

If you click the BUY NOW button, you can just buy it, no bidding.
But that has to be done before a bid is placed. From looking around, I would say thats your best bet.:D

Cameron203
09-04-02, 06:15 AM
Can you give me the link again i am confused only buy it now option i saw was on the asus

§I€MFKR™
09-04-02, 06:16 AM
Originally posted by Cameron203
Can you give me the link again i am confused only buy it now option i saw was on the asus


Right Here (http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1) :D

UnitedWeStand
09-04-02, 06:18 AM
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1
yeah you want this board.. the asus is just ten dollars cheaper. and is a slot a.

Cameron203
09-04-02, 06:24 AM
Not the Asus. The first http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2051191227#BID1 one

That is the Asus, so you want me to buy the asus. Ok I am breaking out the coffee LOL

UnitedWeStand
09-04-02, 06:30 AM
link to ebay Item posted most times in one thread.. Bidding

Bidding is closed for this item.

§I€MFKR™
09-04-02, 06:31 AM
Originally posted by Cameron203
That is the Asus, so you want me to buy the asus. Ok I am breaking out the coffee LOL

Yeah, That board will work great.:D Good Idea About that coffee;)

Cameron203
09-04-02, 06:32 AM
that link is dead one more time

If it is the link to the asus mobo i have that

But I thought Hybird said not the asus the abit. Scroll up its there. LOL

One more for the record books

oK nevermind I saw hybirds last post i am buying now

THank you gentlemen

§I€MFKR™
09-04-02, 06:34 AM
Well, that didn't take to long:D

UnitedWeStand
09-04-02, 06:36 AM
You're welcome. Anytime.

I'll keep my eyes open if you need a harddrive for that computer..

Cameron203
09-04-02, 06:37 AM
I think this is now the longest thread on the forum page and you fine outstanding young pillars of your communities have contributed to that. Thanks again gentlemen.

Cameron203
09-04-02, 06:37 AM
oh aw awweeee upfh... i'm getting hit

§I€MFKR™
09-04-02, 06:40 AM
No Prob, And for tommarrow?:D J/K

Cameron203
09-04-02, 06:41 AM
Just wait until I start building my computer moohaha moooooooohahhaaahahahhahaah mmoooooooooooooooooooooohahahahhahahahahahah

I'm out

UnitedWeStand
09-04-02, 06:47 AM
it pays off to stay up late to get a good price.. man I didn't think he gonna get it..
until I saw..


Bidding

Bidding is closed for this item.

And I was thinking Good Boy heres a pat on the back.

Cameron203
09-04-02, 03:33 PM
Hey http://shop.auctionwatch.com/darinoreman/store.html has a pretty nice little website. I was looking for a AMD K6-2 last week and they have them over some nice stuff

I will let you guys know how the service and quality of the part is.