PDA

View Full Version : Unlocking Athlon XPs



BaLa
11-06-01, 02:23 PM
I know some ppls will be interested in this...

This might have already been posted, if it has I didn't see it..

http://www.vr-zone.com/guides/AMD/AthlonXPUnlock/


Tue Nov 06 14:17:41 2001
Art Of Unlocking Athlon XP

Date : November 05, 2001
Author : Visionary
Website : Virtual Zone
Introduction :

AMD has made it much more difficult to unlock their Athlon XPs now compared to the Thunderbirds with wider gaps between the L1 bridges and worst still, grooves in between each L1 bridge. This has made it virtually impossible to use Pencil trick now. Nevertheless, we won't give up unlocking the Athlon XP just like that so we need to overcome this hurdle by coming out with a simple and fast method to unlock it just like the good old days.

drdoug99
11-06-01, 03:12 PM
thanks for the article, i'm reading it now....

CAR-15
11-06-01, 08:48 PM
nice article

el bob
11-06-01, 09:25 PM
where did you get the link from? the site is getting hammered and its taking a while to load the images

anyway, thanks for the article

BaLa
11-06-01, 09:25 PM
I was actually hoping RoundEye would read it...
:D
no pun intended..I would be discouraged forever after something liuke that, but I think he killed 2 procs

RoundEye
11-08-01, 07:22 AM
Thanks for looking out for me. I might try that way next.

I only killed one micro, and it may have been from heat. I think I had the heat sink on wrong and it got too hot.

BaLa
11-08-01, 09:27 AM
Originally posted by RoundEye
Thanks for looking out for me. I might try that way next.

I only killed one micro, and it may have been from heat. I think I had the heat sink on wrong and it got too hot.

oops thought it was 2..


Originally posted by el bob
where did you get the link from? the site is getting hammered and its taking a while to load the images

anyway, thanks for the article
don't remember

Crump
11-08-01, 11:45 AM
what do you mean by unlocking?

BaLa
11-08-01, 11:56 AM
Originally posted by Crump
what do you mean by unlocking? lol
the earlier Athlons were multiplier locked
the new XPs are multiplier locked as well..
meaning you can only have it set at multiplier X
which makes O/C harder
b/c the only thing you can change is the FSB Speed
if you unlock it you can change the multiplier...
FSB x Multi = Clock Speed
(hope I explained this right)

Crump
11-08-01, 12:05 PM
yea you did and i just read the article...i need to figure out how to oc on my giga-byte board...then i will be set