PDA

View Full Version : Cable Modem on a Lan.2nd Lan using Outlook



nikik
05-08-99, 01:22 AM
Does anyone know how to setup Win95 and Outlook running 2nics, one on the a corporate
Lan and the other on a cable modem for the internet. The problem is once Microsoft Outlook launches it cannot find the exchange server. The Lan connection used DHCP, and the cable modem has a static IP. The only way presently is to unplug the modem so Outlook could launch. If anyone could help it
would be much appreciated.

Admin
05-08-99, 03:43 AM
You might want to upgrade to Outlook 98 (free upgrade for 97 from MS), if you haven't done it already. Also check out the Outlook Configuration Guide at http://www.microsoft.com/office/98/outlook/documents/Config.doc . Another good source of info might be the MS Outlook Deployment Kit Documentation: http://www.microsoft.com/office/98/outlook/documents/O98DKdoc.htm .

I hope that helps.

dynhost
06-05-99, 02:14 PM
What you experience is a routing problem. When your cable modem is up, your Windows station try to reach your Exchange Server (with the private corporate IP I assume) via the cable modem router. This of course will get you to no where http://www.speedguide.net/ubb/frown.gif

To fix this all you need is to add an additional routing entry into your Windows routing table and here is how to do it:

For demonstration purposes, let assume that your Exchange Server IP address is 192.168.0.1 (it is a private IP by the way).
Open a MS-DOS Prompt window and at the DOS prompt you type:

ROUTE ADD 192.168.0.1 MASK 255.255.255.0 GATEWAY 192.168.0.1 METRIC 1

The above line should be in one line without new line (in case the browser wrap the text).

And here is what the above command means: If you see the IP address 192.168.0.1 then send the packet directly to it instead of sending it to the cable modem router.

Hope this helps...If you need help, you can send e-mail to me at dynhost@iname.com

Cheers,

------------------
Static Host Name for Dynamic IP address: http://www.dynhost.com