PDA

View Full Version : IRQ 9 and 2 nic cards



LordAthens
04-14-00, 01:35 PM
You have to disbale ACPI in the bios, and change the computer in W2K from ACPI Controlled to "Standard PC". The reboot, and it will redetect all of your devices. And I do mean ALL

------------------
-LordAthens
Dualboot.net Forums (http://dualboot.net)

thantos
04-14-00, 01:40 PM
okay will try that .... can I just force the slot to an irq?

thantos
04-15-00, 12:51 AM
running windows 2k and well it put my lan and dsl nic cards on irq 9 and I cant change it.. can any one tell me how to fix this..

thanks

LordAthens
04-18-00, 03:58 AM
no. basically, your bios has no control over the irq's once w2k loads.

i had the same problems (kinda) except, EVERY one of my PCI devices was on IRQ7. I mean EVERY device, along with my agp. Video, nic1, nic2, sb live, scsi, usb, pci modem, and something else that i can't think of at the moment. All of them on IRQ7.

------------------
-LordAthens
Dualboot.net Forums (http://dualboot.net)

LikeAGlove
04-26-00, 05:15 PM
but is that really an issue?

from the bulk of information that i have read, the IRQs of the pci bus are designed to be shared and be stable at the same time. for intstance, all my pci devices are on IRQ9, but that is fine (for me at least).

but i do not know everything i need to know about irq steering in win98, or irq reaasingment in w2k (and the effects, thereof) to comment any further.

anyone want to enlighten my ignorance in this area?

cheers,

glove

------------------
____________________________________
GO LEAFS GO!!! Lord Stanley awaits...
http://espn.go.com/i/nhl/profiles/teams/logos/tor.gif

... the Devils can go to hell... pun intended :)

iknowhardware
04-26-00, 08:36 PM
Try to uninstall then reinstall the cards one at a time. If all are working properly. Don't worry about it.

thantos
04-27-00, 09:15 AM
okay pulled the card out and still have lock ups...
I think its windows 2k.. I am perplex..

iknowhardware
04-27-00, 11:15 AM
In Win2K boot in safemode and disable the pnp. Reboot. Uninstall then re-install the NIC cards manually.

I hope that helps.

thantos
04-27-00, 11:22 AM
okay I did tat thinking it would fix it no go...
I switched the cards to my other computer making it the server and my computer doesnt lock up hers still does.