PDA

View Full Version : Windows Wireless Network not prompting for user credentials



=?Utf-8?B?ampwb29uMDA=?=
05-08-08, 04:16 AM
Hi,
I am using Windows XP SP2 Professional. I have already installed hotfixes KB
885453 and KB917021. I am trying to configure Windows Wireless Network using
PEAP authentication with AES encryption and Cisco ACS RADIUS server. In the
setup, I have unchecked "Automatically use my Windows logn name and
password". However, Windows never prompt me for user credentials when trying
to authenticate to wireless network.

I have also tried to clear the Registry Key
[-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Eapol\UserEapInfo]. This didn't help
either.

I am wondering if anyone has encountered this before? I have also installed
Odyssey client before but then removed. I am not sure if this has changed
some of the Registry settings or not.

Robert L. \(MS-MVP\)
05-09-08, 07:58 AM
Does the client receive an IP from the DHCP? Does it get the authentication
successfully from ACS? Or this search result may help.

Cisco ACS Issues
Cisco ACS Issues. Can't login because of Cisco ACS or ACS remote agent
· Can't login Cisco switch with reject error · Cisco ACS can't get
authentication ...
www.howtocisco.com/cisco/acs/acsissues.htm


--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com
"jjpoon00" <jjpoon00@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:A7057FC0-8622-41FE-8FE2-2D2E00013D54@microsoft.com...
> Hi,
> I am using Windows XP SP2 Professional. I have already installed hotfixes
> KB
> 885453 and KB917021. I am trying to configure Windows Wireless Network
> using
> PEAP authentication with AES encryption and Cisco ACS RADIUS server. In
> the
> setup, I have unchecked "Automatically use my Windows logn name and
> password". However, Windows never prompt me for user credentials when
> trying
> to authenticate to wireless network.
>
> I have also tried to clear the Registry Key
> [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Eapol\UserEapInfo]. This didn't
> help
> either.
>
> I am wondering if anyone has encountered this before? I have also
> installed
> Odyssey client before but then removed. I am not sure if this has changed
> some of the Registry settings or not.
>
>
>

=?Utf-8?B?ampwb29uMDA=?=
05-11-08, 08:55 PM
The client didn't get an IP address and there was no failed authentication
record in ACS either. I looked at the debug output from the AP. The AP was
waiting for the EAP-Request/Identity response from the client. It seems to be
more a client side issue.

"Robert L. (MS-MVP)" wrote:

> Does the client receive an IP from the DHCP? Does it get the authentication
> successfully from ACS? Or this search result may help.
>
> Cisco ACS Issues
> Cisco ACS Issues. Can't login because of Cisco ACS or ACS remote agent
> · Can't login Cisco switch with reject error · Cisco ACS can't get
> authentication ...
> www.howtocisco.com/cisco/acs/acsissues.htm
>
>
> --
> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
> http://www.ChicagoTech.net
> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
> http://www.HowToNetworking.com
> "jjpoon00" <jjpoon00@discussions.microsoft.com> wrote in message
> news:A7057FC0-8622-41FE-8FE2-2D2E00013D54@microsoft.com...
> > Hi,
> > I am using Windows XP SP2 Professional. I have already installed hotfixes
> > KB
> > 885453 and KB917021. I am trying to configure Windows Wireless Network
> > using
> > PEAP authentication with AES encryption and Cisco ACS RADIUS server. In
> > the
> > setup, I have unchecked "Automatically use my Windows logn name and
> > password". However, Windows never prompt me for user credentials when
> > trying
> > to authenticate to wireless network.
> >
> > I have also tried to clear the Registry Key
> > [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Eapol\UserEapInfo]. This didn't
> > help
> > either.
> >
> > I am wondering if anyone has encountered this before? I have also
> > installed
> > Odyssey client before but then removed. I am not sure if this has changed
> > some of the Registry settings or not.
> >
> >
> >
>
>

Robert L. \(MS-MVP\)
05-13-08, 12:49 PM
Can I assume the ACS doesn't have authentication successful report? If yes,
I would also check the AAA client configuration.

--
Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
http://www.ChicagoTech.net
How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
http://www.HowToNetworking.com
"jjpoon00" <jjpoon00@discussions.microsoft.com> wrote in message
news:E3801551-CC19-4191-87C1-A692F877FAA2@microsoft.com...
> The client didn't get an IP address and there was no failed authentication
> record in ACS either. I looked at the debug output from the AP. The AP was
> waiting for the EAP-Request/Identity response from the client. It seems to
> be
> more a client side issue.
>
> "Robert L. (MS-MVP)" wrote:
>
>> Does the client receive an IP from the DHCP? Does it get the
>> authentication
>> successfully from ACS? Or this search result may help.
>>
>> Cisco ACS Issues
>> Cisco ACS Issues. Can't login because of Cisco ACS or ACS remote
>> agent
>> · Can't login Cisco switch with reject error · Cisco ACS can't get
>> authentication ...
>> www.howtocisco.com/cisco/acs/acsissues.htm
>>
>>
>> --
>> Bob Lin, MS-MVP, MCSE & CNE
>> Networking, Internet, Routing, VPN Troubleshooting on
>> http://www.ChicagoTech.net
>> How to Setup Windows, Network, VPN & Remote Access on
>> http://www.HowToNetworking.com
>> "jjpoon00" <jjpoon00@discussions.microsoft.com> wrote in message
>> news:A7057FC0-8622-41FE-8FE2-2D2E00013D54@microsoft.com...
>> > Hi,
>> > I am using Windows XP SP2 Professional. I have already installed
>> > hotfixes
>> > KB
>> > 885453 and KB917021. I am trying to configure Windows Wireless Network
>> > using
>> > PEAP authentication with AES encryption and Cisco ACS RADIUS server. In
>> > the
>> > setup, I have unchecked "Automatically use my Windows logn name and
>> > password". However, Windows never prompt me for user credentials when
>> > trying
>> > to authenticate to wireless network.
>> >
>> > I have also tried to clear the Registry Key
>> > [-HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Eapol\UserEapInfo]. This didn't
>> > help
>> > either.
>> >
>> > I am wondering if anyone has encountered this before? I have also
>> > installed
>> > Odyssey client before but then removed. I am not sure if this has
>> > changed
>> > some of the Registry settings or not.
>> >
>> >
>> >
>>
>>