PDA

View Full Version : Cannot access network drives



Stan Jones
06-13-08, 05:21 PM
I've had two Iomega NAS drives networked to my two computers for years.
This morning I got Roadrunner installed. Now the Iomega Discovery software
can't find the drives. My Network Places doesn't even show them as
disconnected.

What could the installer have done to me when he setup the Internet
connection?

Stan

David H. Lipman
06-13-08, 05:25 PM
From: "Stan Jones" <stanjonesNOaccounting@embarqmail.com>

| I've had two Iomega NAS drives networked to my two computers for years.
| This morning I got Roadrunner installed. Now the Iomega Discovery software
| can't find the drives. My Network Places doesn't even show them as
| disconnected.
|
| What could the installer have done to me when he setup the Internet
| connection?
|
| Stan

And this has to do with a Router because... ?

--
Dave
http://www.claymania.com/removal-trojan-adware.html
Multi-AV - http://www.pctipp.ch/downloads/dl/35905.asp

Stan Jones
06-13-08, 05:29 PM
> And this has to do with a Router because... ?
>
Because they're all connected via a router.

Just asking for a little help if anyone has any suggestions.

Stan

David H. Lipman
06-13-08, 07:18 PM
From: "Stan Jones" <stanjonesNOaccounting@embarqmail.com>

| Because they're all connected via a router.
|
| Just asking for a little help if anyone has any suggestions.
|
| Stan

Not really because if there was no Router, just a hub or e-switch, the problem would not
change. It is a protocol networking question.

What you need to do is examine the underlying protocol. Is is NetBIOS over IP, SMB or...
what ?

Is there authentication involverd ?

Can you ping the appliance ?

Can you see Browse the appliance either by name or IP ?

--
Dave
http://www.claymania.com/removal-trojan-adware.html
Multi-AV - http://www.pctipp.ch/downloads/dl/35905.asp