PDA

View Full Version : Problem with Zonealarm & DSL



muzician21@yahoo.com
04-22-08, 08:07 AM
I just got DSL a couple of days ago. I have Zonealarm as one of my
bootup apps. Checking e-mail or going on the net after initial bootup
with Zonealarm running works fine. However, if I turn off the LAN or
Zonealarm after the initial bootup and turn them back on, Zonealarm
now prevents me from getting mail or accessing the net. If I turn off
Zonealarm, everything works.

Using XP Home SP2, Embarq DSL.

I might turn them off for example if I'm doing some video capture and
don't want anything tripping it up, I turn off all unneeded apps.

However, I also noticed that if the system sits for a long time -
several hours with no internet activity and I go to access it, I get
the same thing happening.

Why would this be happening? The ethernet card is listed as being in
the internet zone. I've noticed that Zonealarm being on also prevents
my computers from talking to each other when they're networked. I have
to turn off Zonealarm on both machines for it to work.

Thanks for all input

muzician21@yahoo.com
04-22-08, 08:15 AM
On Apr 22, 9:07*am, muzicia...@yahoo.com wrote:
> I just got DSL a couple of days ago. *I have Zonealarm as one of my
> bootup apps.


Btw, it's the free version if it makes a difference.

smlunatick
04-22-08, 11:17 AM
Zone Alarm is not a Microsoft product nor built into XP

For Zone Alarm to work correctly when setting up a router / network, you need
to add you network IP network to the trusted zone with in ZA

On 22/04/2008 muzician21@yahoo.com wrote:
>On Apr 22, 9:07 am, muzicia...@yahoo.com wrote:
>> I just got DSL a couple of days ago. I have Zonealarm as one of my
>> bootup apps.
>
>
>Btw, it's the free version if it makes a difference.

Dave Cohen
04-22-08, 12:51 PM
muzician21@yahoo.com wrote:
> I just got DSL a couple of days ago. I have Zonealarm as one of my
> bootup apps. Checking e-mail or going on the net after initial bootup
> with Zonealarm running works fine. However, if I turn off the LAN or
> Zonealarm after the initial bootup and turn them back on, Zonealarm
> now prevents me from getting mail or accessing the net. If I turn off
> Zonealarm, everything works.
>
> Using XP Home SP2, Embarq DSL.
>
> I might turn them off for example if I'm doing some video capture and
> don't want anything tripping it up, I turn off all unneeded apps.
>
> However, I also noticed that if the system sits for a long time -
> several hours with no internet activity and I go to access it, I get
> the same thing happening.
>
> Why would this be happening? The ethernet card is listed as being in
> the internet zone. I've noticed that Zonealarm being on also prevents
> my computers from talking to each other when they're networked. I have
> to turn off Zonealarm on both machines for it to work.
>
> Thanks for all input

I can switch my verizon dsl modem off and on with no problem. Can't say
anything about networking, single user system.
Dave Cohen