PDA

View Full Version : Philips SNA6500 won't connect automatically



PhilHibbs
04-13-08, 03:29 PM
My dad has a Philips SNA6500 wireless router and we can't figure out
how to get it to connect to the internet automatically. You have to go
to to 192.168.2.1 in a browser and press a "Connect" button. We've
been thinking of setting up some kind of home server to connect to
remotely, maybe remote desktop or something like that, but ff my dad
goes away to France for a few weeks and the router reboots for some
reason, then it won't be connected to the internet any more.

Does anyone know how to make the router connect to the internet
automatically? We've browsed around the config pages but can't find
anything.

Phil Hibbs.

outbackwifi
04-14-08, 03:02 AM
On Apr 14, 1:29 am, PhilHibbs <sna...@gmail.com> wrote:
> My dad has a Philips SNA6500 wireless router and we can't figure out
> how to get it to connect to the internet automatically. You have to go
> to to 192.168.2.1 in a browser and press a "Connect" button. We've
> been thinking of setting up some kind of home server to connect to
> remotely, maybe remote desktop or something like that, but ff my dad
> goes away to France for a few weeks and the router reboots for some
> reason, then it won't be connected to the internet any more.
>
> Does anyone know how to make the router connect to the internet
> automatically? We've browsed around the config pages but can't find
> anything.
>
> Phil Hibbs.

Hi,
I check out the manual for your router here --->
www.stegcomputer.ch/prodspics/philips/pics_pdfs/sna6500/sna6500_00_dfu_eng.pdf
Nowhere does it say that you need to login to connect. It is set by
default to stay connected all the time. This is the case with almost
all ADSL routers I've seen (Only exceptions being when you configure
the DSL router as a bridge; then you need to initiate the pppoe
connection from the PC/Server that is is bridged to.)
You need to check with your ISP.

Regards,
Shiv

P.Schuman
04-15-08, 10:36 AM
"PhilHibbs" <snarks@gmail.com> wrote in message
news:741b0748-7fec-41a5-8203-567e692d4e45@b9g2000prh.googlegroups.com...
> My dad has a Philips SNA6500 wireless router and we can't figure out
> how to get it to connect to the internet automatically. You have to go
> to to 192.168.2.1 in a browser and press a "Connect" button. We've
> been thinking of setting up some kind of home server to connect to
> remotely, maybe remote desktop or something like that, but ff my dad
> goes away to France for a few weeks and the router reboots for some
> reason, then it won't be connected to the internet any more.
>
> Does anyone know how to make the router connect to the internet
> automatically? We've browsed around the config pages but can't find
> anything.
>
> Phil Hibbs.

doesn't look good -
http://www.amazon.co.uk/Philips-SNA6500-ADSL-wireless-station/dp/B000BVKEPY

PhilHibbs
04-24-08, 12:43 PM
outbackwifi wrote:
> Nowhere does it say that you need to login to connect. It is set by
> default to stay connected all the time.

Nowhere does it say that you don't, but that is our experience.

Phil Hibbs.

Btman
11-07-08, 01:38 AM
select 'ADSL/Internet settings' from the menu on the left-hand side and then select 'ISP settings'.

Under the 'Connect Type' option select 'Always Connected' and then select 'Save Settings'.