PDA

View Full Version : Port Forwading, Telnet and AIX 4.3.3



RichieTJ
03-28-08, 08:36 AM
Maybe it's a simple thing I've overlooked, but here's the situation:

IBM RS/6000 Server running on AIX 4.3.3 in a LAN enviroment with IP
Address 10.0.0.50
PC users are accessing the server with PuTTY using the TELNET protocol
(port 23)
I've tried to access it from out of building offices using port
forwarding on a SpeedTouch 780 modem, but when I open PuTTY with the
ip address of the modem and port 23, it access me to the Speedtouch
instead of the server.

Followed the instructions on PortForward.com on configuring the modem.

What could be wrong?

Thanks.

Robert Redelmeier
03-28-08, 11:02 AM
RichieTJ <richietj77@gmail.com> wrote in part:
> IBM RS/6000 Server running on AIX 4.3.3 in a LAN enviroment
> with IP Address 10.0.0.50 PC users are accessing the server
> with PuTTY using the TELNET protocol (port 23) I've tried to
> access it from out of building offices using port forwarding
> on a SpeedTouch 780 modem, but when I open PuTTY with the
> ip address of the modem and port 23, it access me to the
> Speedtouch instead of the server.

> Followed the instructions on PortForward.com on configuring
> the modem. > What could be wrong?

This sounds like a bit of a security issue. The modem is
accepting configuration commands from its WAN side.

You should find a setting on the Speedtouch config to turn
off external administration. Then it should allow the
telnet requests through.

telnet is generally depracated these day in favor of ssh.

-- Robert