PDA

View Full Version : P4 newbie: *g* how will a p4 be oc´ed!?



Thor Walez
01-29-03, 03:34 PM
is it locked like most athlon/XP or may I change all

for example: buy a 2.4ghz 100fsb P4 may I raise it into a 2.53ghz 133 fsb !??!?!?!
The "A" ... "B" thing

Thank you
-Thor

A_old
01-29-03, 04:49 PM
yup, fsb alone..and don't worry..it goes quite high...i took a 133MHz fsb p4 (533 effective) to 166 EASILY..and it was a 2.53GHz and it ramped up to 3.15GHz.. i bet w/ better ram (it was pc2100) I could have done more..was my friends.. :)


Amro

BaLa
01-29-03, 05:01 PM
for the P4s
ex. P4 1.8a means
1.8ghz 400mhz bus (100 quad pumped) w/512k L2 Cache

P4 1.8b means
1.8ghz 533mhz bus (133 quad pumped) w/512k L2 Cache

P4 1.8 means
1.8ghz 400mhz bus (100 quad pumped) w/256k L2 Cache


btw I don't think a 1.8b exists..just using it as an ex.

nepenthe
01-29-03, 09:09 PM
I have a 2.5GHz 400bus at 3.0GHz. It will go 3.1 on win2K, but not XPpro.

shant,
david

loop2kil
01-30-03, 02:57 AM
Well, i just so happen to have an Engineering Sample P4 2.2a which has unlocked multipliers from 16x-22x. Unfortunately its the b0 stepping and i cant really get it 100% stable above 2.7ghz without going past my vcore limit of 1.6v.
if this were a c1 stepping p4 i would easily be at 3.2 ghz @ 1.6v(in theory of course)

YARDofSTUF
01-30-03, 08:21 AM
Originally posted by nepenthe
I have a 2.5GHz 400bus at 3.0GHz. It will go 3.1 on win2K, but not XPpro.

shant,
david


as time goes on i'm finding i can get a bit higher than before. i remember we were about equal with our 2.5s, dunno if ur into playing with it so much.